Smart City: Digitan LoRa-anturiverkko valmistumassa

Digita aikoo saada loppuvuoden aikana valmiiksi koko maan kattavan LoRa-anturiverkkonsa. Yritys esittelee verkon toimintaa tänään Helsingissä alkaneessa Smart City -tapahtumassa.

Helsingin Kattilahallissa järjestetään tänään ja huomenna Smart City-tapahtuman. Se kokoaa julkisen sektorin toimijat sekä teknologiayritykset ja -asiantuntijat keskustelemaan elinympäristömme parantamisesta uusimman teknologian avulla.

Tapahtumassa on esillä myös verkkotoimija Digita, joka rakentaa valtakunnalista LoRa-anturiverkko esineiden ja teollisen internetin tarpeisiin.

”Verkko tulee jo ennen vuoden 2016 loppua peittämään arviolta 95 prosenttia maan yrityksistä ja 85 prosenttia koko maan väestöstä’’, kertoo Digitan COO Markus Ala-Hautala.

Digitalla on yleisradioverkon ansiosta käytössäan jo korkeita antennimastohja. Rakenteilla oleva LoRa-verkko tulee tarjoamaan Ala-Hautan mukaansa alhaisen tehonkulutuksen ja erinomaisen kantaman koko Suomen alueella.

Digitan arvion mukaan vuonna 2023 Suomessa on jo lähes 20 miljoonaa IoT-anturia mittaamassa ja ohjaamassa. Käytännössä IoT-verkkoa voidaan hyödyntää teollisuuden lisäksi esimerkiksi liikenteessä ja kiinteistöautomaatioratkaisuissa.

Lisää: Smart City 2016 (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639