Nokia-säätiön palkinto Internet-pioneerille

Nokia Säätiö myönsi vuoden 2016 tunnustuspalkintonsa Jari Arkolle hänen laaja-alaisesta ja pitkäaikaisesta panostuksestaan internet-teknologioiden kehitykseen sekä hänen toimimisestaan tähän oleellisesti kuuluvan avoimen yhteistyön edistämiseksi.

Jari Arkko tunnetaan vahvasta kiinnostuksestaan edistää internetin käyttöä ja toimintaa erilaisissa ekosysteemeissä ja yritysympäristöissä. Arkko toimii Ericssonilla internet-asiantuntijana.

Viimeisen 20 vuoden ajan hän on ollut yksi avainhenkilöistä Internet Engineering Task Force -organisaation (IETF) sekä teknisessä että organisatorisessa johtamisessa. Arkko on toiminut IETF:n puheenjohtajana vuodesta 2013 alkaen.

”On suuri ilo nähdä suomalaisen informaatio- ja viestintäteknologiapioneerin Jari Arkon johtavan niin merkittävää kansainvälistä yhteistyöjärjestöä kuin IETF”, sanoi Nokia Säätiön hallituksen puheenjohtaja Timo Ali-Vehmas.

Arkko on vaikuttanut merkittävästi internetin tietoturvan, yksityisyyden suojan, mobiili-internetin ja yleisesti internet-protokollien kehitykseen ja erityisesti esineiden internetin (Internet of Things, IoT) alueeseen.

Arkon työllä on ollut huomattava vaikutus IETF-työn ja internet-standardien kehittämisessä lisääntyneen avoimuuden ja läpinäkyvyyden suuntaan. Hän on vaikuttanut aktiivisesti myös muissa standardointijärjestöissä kuten 3GPP.

Nokia Säätiö on jakanut yli 1 500 apurahaa 21-vuotisen olemassaolonsa aikana. Tänä vuonna Nokia Säätiö jakaa apurahoina ja tunnustuspalkintoina yhteensä noin 360 000 euroa.

Viime vuonna Nokian säätiön palkinnon sai Oulun yliopiston tietoliikennetekniikan professori Matti Latva-aho ja vuotta aiemmin IoT-innovaattori Zach Shelby.

Kuva: Ericsson, 2013

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016