Smash2016: Teknologia tarjoaa keinot huipputuloksiin

Yhdysvaltojen olympiakomitea on harvoja urheiluorganisaatioita, jolla on oma nimetty teknologiajohtaja. Järjestön Mounir Zok kävi alkuviikon kertomassa Smash-tapahtumassa uusimman teknologian ja langattoman mittaamisen hyödyntämisestä huippu-urheiluun.

Mash2016 oli päivää myöhemmin järjestetty’ Slushinia pienimuotoisempi. Paikalla oli silti 400 osallistujaa ja 40 suurempaa ja pienempää startusmash2016_osanottajia_wwwp-yritystä. Osallistujajoukko ja osastoilla mukana olleet tuntuivat olevan pääosin suomalaisia, mutta paikalla oli myös ulkomaisia sijoittajia.

Urheiluteknologian Smash on Slushin uusi, virallinen sivutapahtuma, joka tarjosi jo ensimmäisellä kerralla toimivan kohtaamispaikan urheilulle, liikunnalle, intohimolle ja teknologialle.

”Jo ensimmäinen Smash osoittaa, että sille on tarvetta”, vakuutti tapahtuman tuottaja Hanna Iiskola-Kesonen. ”On myös tärkeää, että liikunta- ja urheiluväki on ymmärtänyt tällaisen päivän laajat mahdollisuudet”, hän perustelee.

Tapahtumassa Googlen Greg Ivanov puhui tapahtumassa virtuaalitodellisuuden hyödyntämisestä urheilumaailmassa. Britanniasta mukana oli English institute of Sportin ja British Cyclingin Mehdi Kordi, joka kertoi kuinka kalliiden terveyslaitteiden lisäksi urheilumittauksiin voi hyödyntää myös kulutuselektroniikasta rakennettuja ratkaisuja.neofit_ixonos_www

Suomalaisen näkökulman urheiluteknologiaan toi VTT:n kehityspäällikkö Petteri Alahuhta, joka on koonnut jo aiemmin suomalaisia urheiluteknologian startup-yrityksiä erilaisiin yhteistyöseminaareihin.

Alahuhta kirjoittaamyös  suomalaisesta urheiluteknologiasta VTT:n tutkija Maria Mäntylän kanssa Uusiteknologia-lehden marraskuun numerossa. Linkki artikkeliin on uutisen lopussa.

Kuva: Espoolainen Neofit esitteli Smashissa uudenlaisen 3D-skannerin, jolla voidaan luoda kolmiulotteinen kokovartalokuva urheilijasta. Sama laite sopii myös muotialalle. Laitteen suunnittelussa on ollut mukana myös Ixonos muutaman muun suomalaisen alihankkijan kanssa.

LISÄÄ: Uusiteknologia-lehden ”Urheiluteknologiaan kannattaa panostaa” -artikkeli on vapaasti luettavissa, s. 53 (LINKKI) ja Mash2016-Facebook (LINKKI). Mukana on lyhyt video Yhdysvaltojen olympiakomitea Mounir Zokin esityksestä. Mash2016-youtube-kanavalta löytyy tapahtuman pitchaus-videot ja Smash After Movie (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016