Kalevala Korun älysormus kertoo stressitasosi

Kalevala Koru aloittaa yhteistyön suomalaisen stressinhallintapalveluita tarjoavan startup-yritys Moodmetricin kanssa. Tavoitteena on luoda hyvinvoinnin hallintaa tukeva sormus. Tuote soveltuu erityisesti pitkän aikavälin jatkuvaan stressin mittaukseen.

Moodmetricin tekniikka mittaa sympaattisen hermoston vastetta (EDA eli electrodermal acitivity), jonka avulla saadaan tietoa käyttäjänsä stressistä ja rauhallisuudesta. Moodmetric hakee Kalevala Korun kanssa uusia kuluttajia kiinnostavia ja kauniita muotoja, jotka kannustavat käyttäjää oman hyvinvointinsa hallintaan eri tilanteissa.

Projekti on osa Kalevala Innovation Labin toimintaa. Innovation Lab on Kalevala Korun  kehitystoiminto, jossa

Moodmetric
Kuva: Moodmetric

kokeillaan uusia koruideoita. Tavoitteena luoda palveluita ja tuotteita joissa kauneus ja teknologia yhdistyvät kuluttajan arkea helpottavalla tavalla.

Ensimmäiset yhteiset protomallit sormuksista olivat eilen esillä Slushissa Investing in Health tapahtumassa. Tavoitteena on saada tuote myyntiin vuoden 2017 aikana.

Moodmetric (Vigofere Oy) on vuonna 2013 perustettu suomalainen startup-yritys. Yrityksen oma runsaan parinsadan euron hintaiset Moodmetric-sormukset ovat olleet myynnissä jo vuodesta 2015 asti. Moodmetricin sormuksen pinta on 3D-tulostettua muovia.

Viime kesänä Kalevala Korun Innovation Lab ja startup-yritys  Biisafe esittelivät paikantavan Buddy -tuoteperheen kaulakorut ja Provinssi­‐festivaaliin tuotiin VIP-kävijöille maksuvälineeksi NFC-sirun sisältävä rannekoru.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016