Robot Stadissa lähes 700 koululaista

Lähes 700 peruskoululaista opettajineen esittelee perjantaina Helsingin tapahtumakeskus Telakassa toisilleen rakentamiaan Lego-robotteja. Mukana Robot Stadissa on oppilaita 20 koulusta ja 40 lasten tekemää robottia. Kolmessa erilaisessa kilpailusarjassa mitataan ohjelmointiosaamista ja ryhmätyötaitoja.

Järjestyksessä toinen Robot Stadissa -tapahtuma innostaa oppilaita teknologian pariin ja nostaa esille oppilaiden osaamista. Robottien avulla 1.–9.-luokkalaiset ovat tutustuneet ohjelmointiin ja oppineet tunnistamaan erilaisia ohjelmoituja asioita ympäristöstään. Helsingissä 59 koulua on osallistunut kahden vuoden aikana robottiprojektiin.

’’Kaikista oppilaista ei tule koodareita, mutta jokaisella on oikeus teknologiakasvatukseen. Opettajat ja oppilaat ovat yhdessä ja erikseen osallistuneet teknologiakasvatustaitojen koulutuksiin, kertoo projektisuunnittelija Anna Matikainen Helsingin opetusvirastosta.

Mukana ovat YouTube-yhteisön livetapahtuma Tubecon ja oppimispeliyhtiö Lightneer. Paikalle saapuvat Lightneeristä yhtiön perustajat Lauri Järvilehto ja Peter Vesterbacka. Tubeconin Meet and Greet -kohtaamisissa oppilaat tapaavat suositut suomalaiset YouTube-tähtiä.

Tapahtuman juontaa Roope Salminen ja oppilaiden kisailuja robottien kanssa selostaa Kaj Kunnas. Robottiprojekti on toteutettu osana Koulutuksellista tasa-arvohanketta, jota rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

Robot Stadissa -tapahtumassa on kyse koulujen omasta tapahtumasta. Tapahtumaa voi seurata sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #robotstadissa (LINKKI, twitter)

Kuva: Helsingin opetusvirasto 2016.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016