Smash16: Suunnon Movesense-anturi kiinnosti

Marraskuun lopulla järjestetty Smash kokosi ensimmäistä kertaa urheiluväen ja teknologiaosaajat yhtee.Mukana oli urheilukellovalmistaja Suunnon lisäksi 50 startupia, kymmeniä sijoittajia sekä toimijoita. Tapahtumaan osallistui yhteensä 400 ihmistä kymmenestä eri maasta. Suunto esitteli tapahtumassa uuden Movesense-anturin ja hakee sille myös ulkopuolisia soveltajia.

Smash16-tapahtuma ei keskittynyt ainoastaan huippu-urheiluun, vaan toi mukaan myös teknologian mahdollisuudet terveys- ja kuntoliikunnan sekä urheilun asiakaskokemuksen kehittämiseen.

“Halusimme luoda kohtaamispaikan, jossa erilaiset liikunnan ja urheilun ympärillä toimivat tahot pääsevät etsimään yhteistyömahdollisuuksia’’, Smashin toimitusjohtaja Tommi Kolehmainen kertoo. Tapahtuma on saanut hänen mukaansa erinomaista palautetta.

Myös uuden teknologian kehittäjät olivat tyytyväisiä. “Päällimmäisenä Smashistä jäi mieleen suomalaisen huippu-urheilun herääminen teknologiasovellusten etuihin”, kamppailulajien sensoriteknologiaan keskittyvän Kick.AI:nperustaja Jan-Eric Wargelin kertoo.

Smash16 kuultiin runsaasti puheita, uutta tietoa, uteliaisuutta ja uusia kontakteja. Päälavalla kovatasoisessa puhujakaartissa nähtiin muun muassa USA:n olympiakomitean innovaatio- ja teknologiajohtaja Mounir Zok.

Pitchauskilpailussa kuusi teknologian kasvuyritystä pikaesitteli tuotteitaan ja kasvustrategiaansa. Voitto meni ruotsalaiselle RaceOne-startupille. Jo käytössä oleva RaceOne on mobiilisovellus, joka mahdollistaa monipuolisemman katsojakokemuksen muun muassa erilaisissa juoksu- ja pyöräilykilpailuissa.neofit_ixonos_www

Smashissa lanseerattiin myös useampia uusia teknologiasovelluksia. Yksi kiintoisimpia oli Suunnon Movesense-anturi ja sitä hyödyntävä nettipalvelu. Kiintoisaa oli, että Suunto etsii anturilleen myös muita soveltajia. Tarjolla on valmiit kehitysalustat ja ohjelmistotuki.

Toinen kiintoisa uutuus (kuvassa) tuli espoolaiselta Neofitiltä, joka  esitteli Smashissa uudenlaisen 3D-skannerin, jolla voidaan luoda kolmiulotteinen kokovartalokuva urheilijasta. Sama laite sopii myös muotialalle. Laitteen suunnittelussa on ollut mukana myös Ixonos muutaman muun suomalaisen alihankkijan kanssa.

Smash on satojen miljardien sporttimarkkinoille tähtäävä Slushin uusi, virallinen sivutapahtuma, joka tarjoaa kohtaamispaikan urheilulle, liikunnalle, intohimolle ja teknologialle. Tapahtuman seuraavaa päivämäärää ei ole vielä ilmoitettu.

LINKKI: Suunto Movesense (LINKKI, uutinen), Movesense-anturin tekniikka (LINKKI, pdf), Neofit (LINKKI), Mash16-uutinen (LINKKI)  ja Uusiteknologia-lehden ”Urheiluteknologiaan kannattaa panostaa” -artikkeli on vapaasti luettavissa, s. 53 (LINKKI) sekä Mash2016-Facebook (LINKKI). Mukana on lyhyt video Yhdysvaltojen olympiakomitea Mounir Zokin esityksestä. Mash2016-youtube-kanavalta löytyy tapahtuman pitchaus-videot ja Smash After Movie (LINKKI)

Aloituskuva: Hanna Tyrväinen, Vastavirta

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA