Kosketusnäyttö Arduino-korttimikroon

Englantilaisen FTDI tarjoaa Arduino-korttimikroon kosketusohjatun TFT-näyttön. CleO-Shield-kortti sisältää valmistajan uusinta näytönohjain- ja mikro-ohjaintekniikkaa.

FTDI Chipsin CleO35 Shield-TFT-näytön ominaisuuksia ovat HVGA 320 x 480 pikselin erottelu, 3,5 tuuman koko ja kosketusnäyttöohjaus. Näyttö tarjoaa valmistajan mukaan sujuvan animaation pehmennetyllä grafiikalla tai videon toiston jopa 60 kehyksen sekuntivauhdilla. Näyttökortista on  on myös viiden tuuman näytöllä varustettu versio.

FTDI:n 3,5 tuuman versiossa on FT810 videokonepiiri (EVE), joka tehostaa kosketusnäyttöruudun-toimintaa. Muita toimintoja ohjaa vähän virtaa kuluttava FT903 Super-Bridge mikro-ohjain.

Kolmen tuuman CleO sisältää kahdeksan megatavua eFlash-muistia ja microSD-korttipaikan ulkoiselle tallennukselle aina 32 gigatavuun asti. Liitäntöjen vaihtoehtoina ovat SPI-liitäntö, rinnakkaiset kameraliitännät, audio ja FT903:n I/O-laajennus sekä USB DFU -portti laiteohjelmistopäivityksille.

Arduino on harrastajien ja ammattilaistenkin laajalti käyttämä prototyyppialusta.

LISÄÄ: FTDI:n CleO-sivusto (LINKKI), Arduino (LINKKI), Mouserin CleO-tuoteblogi (LINKKI) ja globaalit (LINKKI) ja Euroopan (LINKKI) jakelijat.

Kuva: Mouser

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016