SSS: Nokian kännykkäteollisuudesta dokumenttielokuva

Suomalaisen kännykkäteollisuuden syntyminen kiinnostaa dokumentaristeja entistä enemmän. Tekeillä on Salon Seudun Sanomien mukaan uusi dokumenttielokuva Nokian kännykkäteollisuuden nousta ja tuhosta. Joulukuun alussa sai jo ensi-iltansa toinen dokumenttielokuva ”Hyvän viestin tuojat” Elisan viihdekanavalla.

Uusimman dokumentin ’’Erään matkapuhelimen tarina’’ -elokuvan viimeisiä kuvauksia tehtiin Salon Seudun Sanomien mukaan viikko sitten Salossa. Arto Koskisen ohjaama dokumentti sisältää sekä henkilöhaastatteluja että todellisuuteen perustuvia elokuvallisia osuuksia. Elokuvateatterilevitykseen tulevan dokumentin ensi-ilta ajoittuu syksyyn 2017.

Erään matkapuhelimen tarina päätyy lehden mukaan teatterilevitykseen sekä mahdollisesti myös elokuvafestivaaleille.

Joulukuun alussa  Elisan viihdekanavalla tuli tarjolle jo ”Hyvän viestin tuojat” dokumenttielokuva. Se kertoi suomalaisen matkapuhelinalan askelista 1960-luvulta 1990-luvun alkuvuosiin.

”Hyvän viestin tuojien” (Bearing Good Tidings) käynnistävä voima on ollut Kari Ahola, joka toimi yli kolmekymmentä vuotta Nokian palveluksessa vuoteen 2010 saakka. Dokumenttielokuva valottaa Nokian matkapuhelinkehityksen historiaa. Elokuva on julkaistu myös DVD-elokuvana. Katso tästä elokuvan esittelytraileri.

LISÄÄ: Salon Seudun Sanomien uutinen (LINKKI) ja Hyvän tiedon tiedontuojat-elokuvasta uutinen (LINKKI)