Nettikaupan USB-laturit testissä – puolet myyntikieltoon

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto testasi kymmenen nettikaupoissa myynnissä ollutta USB-laturia. Puolet latureista osoittautui niin puutteellisiksi, että niiden myynti kiellettiin. Vain yksi testatuista latureista sai puhtaat paperit.

Tukes kielsi latureiden myynnin muuntajien eristyksen puutteiden takia. Puutteet eristyksessä voivat tietyissä tilanteissa aiheuttaa käyttäjälle sähköiskun vaaran. Kahden laturin puutteet olivat niin vakavia, että ne määrättiin vedettäviksi takaisin kuluttajilta.

Neljä laturia sai huomautuksen. Puutteet koskivat pääosin merkintöjä tai käyttöohjeita.

Latureita koskevat lakisääteiset asiakirjat, kuten vaatimustenmukaisuusvakuutus, olivat yhtä tuotetta lukuun ottamatta kunnossa. Tämän tuotteen maahantuoja päätti oma-aloitteisesti lopettaa laturin myynnin.

Kaikki testatut tuotteet olivat myynnissä suomalaisissa verkkokaupoissa. Verkkokaupat valittiin satunnaisesti. CE-merkki löytyi jokaisesta laturista.