DNA: Mobiilidata kymmenkertaistuu lähivuosina

Teleoperaattori DNA:n 4G-dataliikenne kasvaa vauhdilla Soneran ja Elisan tavoin. DNA:lla lähes koko liikenne on 4G-pohjaista. Yrityksen radioverkkojohtaja Jarkko Laari uskoo liikenteen kymmenkertaistuvan lähivuosina.

Teleoperaattori DNA:n 4G-mobiilidatanmäärä kasvoi viimeisen vuoden aikana 120 prosenttia. Liikenteenkasvuun ovat vaikuttaneet yrityksen mukaan 4G-verkon laajentuminen, uusien datalaitteiden kuten 4G-modeemien ja tablettien yleistyminen sekä erilaisten video- ja muiden sisältöpalvelujen siirtyminen mobiililaitteisiin.

”Arvioimme, että lähivuosina mobiilidataliikenteen määrä voi edelleen nousta jopa kymmenkertaiseksi tämänhetkiseen määrään verrattuna. 4G-dataliikenteen huima kasvu taittuu puolestaan vasta sitten, kun 4G-käyttäjämäärän kasvu saturoituu”, radioverkkojohtaja Jarkko Laari.

DNA:n matkaviestinverkossa tapahtuva dataliikenne ylitti kesällä kiinteän laajakaistaliikenteen määrän vaikka myös kiinteän verkon liikenne on edelleen kasvussa. Tällä hetkellä DNA:n mobiilidataliikenteestä 82 prosenttia on 4G-liikennettä. DNA:n 4G-väestöpeitto on yli 99 prosenttia.

Kuva: DNA

LISÄÄ: Uusiteknologia.fi:n uutiset 2.9.2016 ”4G jyrää – mobiilidatan kaytto huippulukemissa”  (LINKKI) ja  19.12.2016 ”Suomi käyttää eniten mobiilidataa – Korea ja Ruotsi perässä” (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016