Espooseen uusinta kuva- ja äänitekniikkaa

Finnkino ottaa käyttöön uusimmalla huipputekniikalla varustetun elokuvateatterin Espoon Isoon Omenaan. Käytössä on uusin Dolby Atmos -äänentoistotekniikka yhdistettynä Barcon laser-projektoreihin ja erikoispenkkeihin.

Finnkinon viime kesänä lanseeraama premiumkonsepti, Scape, laajenee huhtikuussa Espoon Isoon Omenaan. Uusimmalla teknologialla kyllästetyt Scape-premiumsalit on suunnattu huippuelämyksiä janoaville elokuvakävijöille.

Kauppakeskus Iso Omenan uudessa siivessä huhtikuussa avautuvassa Finnkinon elokuvateatterissa on seitsemän salia ja 925 asiakaspaikkaa. Saliuudistuksen on toteuttanut Finnkinon tekninen päällikkö Ari Saarinen tiimeineen.

Dolby Atmos -äänentoistotekniikka on yhdistetty Barcon laserprojektoreihin. ’’Dolby Atmos edustaa elokuvateatterin äänentoistosuunnittelun aatelia ja ehdotonta edelläkävijyyttä’’, sanoo Finnkinon Ari Saarinen.

Uuteen saliin asennetaan Saarisen mukaan 62.2-kanavaisen Dolby Atmos -järjestelmä joka puolelle salia, myös katsomon kattoon. Näin ääni täyttää kirjaimellisesti koko salin ja ympäröi katsojan joka puolelta.

’’Äänen saumaton kulku kaiuttimesta kaiuttimeen jaetun äänentoiston sijaan tekee äänentoistosta sekä realistisemman ja moniulotteisemman että herkemmän ja yksityiskohtaisemman’’. Saarinen vakuuttaa.

Saliin asennettava Barco P6-RGB-laserprojektori on alan kehittyneimpiä ja valovoimaisimpia Cinema-projektoreita. Saarisen mukaan laserprojektorin poikkeuksellinen kuvanlaatu, lisääntynyt kontrastisuhde sekä entistäkin kirkkaammat värit nostavat elokuvaelämyksen tasoa entisestään. Poikkeuksellinen kirkas kuva luo myös ennennäkemättömän 3D-elämyksen.

Ääni- ja kuvamaailman lisäksi Scape-salin tyyliin kuuluu huippulaatua edustavat mustat, pehmeät ja tilavat luksuspenkit. Scape-saleissa on runsaasti jalkatilaa ja porrastus tarjoaa parhaat mahdolliset näkymät lähes 160 neliömetrin kokoiselle valkokankaalle.

LISÄÄ: Uutinen ensimmäisestä Tennispalatsin Scape-salin tekniikasta (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016