Pienillä kokeilukorteilla innostetaan suunnitteluun

Komponenttijakelija Avnetin ostama Premier Farnell tuo konserniin uudenlaista kehityskorttien ja nettikaupan osaamista. Farnell on tunnettu laajan varaston omaavana jakelijana, mutta viime vuosina myös pienikokoisista Raspberry Pi -korttitietokoneistaan.

Farnell on panostanut element14 -toimintojen kautta viime vuosina panostanut laajasti kehityskortteihin niin elektroniikkasuunnittelijoiden, opetuksen kuin itse tekemisen maker-asiakkaisiin. Yritys valmistaa eohjelmoitavia opetuskortteja BBC mikro:bitistä Codebugiin. Farnell valmistaa myös Raspberry Pi ja BeagleBone Black -korttitietokoneita.

Farnell esitteli viime vuoden lopulla Electronica-messuilla Münchenissä korttitarjontaansa komponenttikaupan rinnalla. Yritys hakee suunnitteluasiakkaiden lisäksi yhteyksiä maker-tyyppisiin harrastus- ja koulusovellusten tekijöihin. Näkyminen tarjoaa myös myöhemmin tutun väylän ammattimaisten suunnittelujen tekemiseen.

Farnellin Element14 tarjoaa netissä myös opastusta ja tukea STEM Academyn ja Element14:n eri foorumien kautta. Niissä on jo yli 440 000 jäsentä, joka on yksi suurimpia maker-harrastajia kokoavia nettisivustoja.

Viime vuosina Suomessakin voimistuneessa maker-kulttuurissa (suomeksi värkkääminen) tai itse tekemisessä painotetaan oppimiseen tekemisen ja kokeilemisen kautta. Tärkeänä tekijänä on uudella teknologialla leikittely käytännön projektien kautta.

LISÄÄ: Avnetin Farnell element 14-yhteisö (LINKKI), kehityskorttien valintaopas (LINKKI) ja uutiset Avnet-Premier Farnell -kaupasta (LINKKI) ja erilaisista kokeilu- ja kehityskorteista (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016