Suomessa valmistetaan edelleen kännyköitä

Nokian Salon tehtaiden hiljennettyä matkapuhelimien valmistus muuttui pääosin suunnitteluksi oululaista Elektrobittiä lukuun ottamatta. Yritys kertoo  valmistavansa Tough Mobile -turvapuhelimen edelleen Suomessa.

Bittium perustelee turvapuhelimensa suunnittelun ja valmistuksen pitämistä Suomessa paremmalla valvonnalla. ’’Valmistusketjun valvonta ja auditointi on myös tärkeä osa kokonaistietoturvaa, jonka Bittium asiakkailleen tarjoaa’’, Bittium viestii tiedotteessaan. Tarkemmin laitteen suomalaista valmistuskumppania ei yritys erittele.

Kuva. Bittium

Kestäväksi tarkoitettu Bittiumin Tough Mobile sisältää viritetyn Android-käyttöjärjestelmän ja erikoisohjelmistojen lisäksi myös piiritason turvallisuutta.  Bittiumin toimitusjohtaja  Hannu Huttusen mukaan puhelimen sisällä on siruja, joissa salausavaimet säilyvät aukottomasti turvassa. Puhelimeen ei voi ujuttaa vakoiluapplikaatiota.

Oululaisyrityksen laite myös tuhoaa automaattisesti sisältämänsä datan, jos laitetta yritetään fyysisesti avata ja manipuloida. Turvaa tuo myös Bittiumin Secure Suite -etähallintajärjestelmä, jonka avulla puhelin voidaan tarvittaessa lukita sekä suojata laitteen tiedonsiirto ja puheyhteydet.

Bittium on yhtiö, joka on erikoistunut viestintä- ja liitettävyysratkaisujen kehittämiseen. Asiakkailleen yritys tarjoaa tuotealustoihin perustuvia ratkaisuja ja tuotekehityspalveluita sekä tietoturvaratkaisuja mobiililaitteisiin ja kannettaviin tietokoneisiin.

Bittiumin lisäksi yhdysvaltalainen Turing Robotic Industries (TRI) on valmistellut puhelimiensa valmistuksen aloittamista Salossa. Ensimmäiset laitteet on valmistettu lehtitietojen mukaan Kiinassa.

Aloituskuva: Bittium esitteli Tough Mobile -turvapuhelintaan viime vuoden Mobile World -tapahtumassa Barcelonassa.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016