Suomalaisosaamisella virheettömiä autonosia

Helsinkiläisen Mapvision kehittämä mittaustekniikka varmistaa, että tuotantolinjalta tulevat autonkorit ja komponentit ovat priimatavaraa. Vastaavaa järjestelmää ei maailmassa ole. Yrityksen taustalla on perustajien lisäksi japanilainen mittausjärjestelmävalmistaja Mitutoyo.

Kuva: Mapvision.

Konalassa Helsingissä sijaitseva Mapvision valmistaa ja toimittaa suoraan tuotantolinjalla käytettäviä in line -mittalaitteita autoteollisuudelle. Yrityksen ratkaisuja käytetään autonosatoimittajien kori- ja alustaosien geometrisen laadun valvontaan suurilla tuotantolinjoilla.

Mapvisionin asiakkaita ovat autoteollisuuden isot alihankkijat, kuten Gestamp, Magna ja Benteler, sekä autojätit Daimler ja BMW omilla komponenttitehtaillaan.

Mittalaitteet perustuvat yrityksen omaan teknologiaan ja niitä myydään maailmanlaajuisesti – eniten Saksaan, Kiinaan ja Yhdysvaltoihin.

Vuonna 1987 perustetun Mapvisionin liikevaihto on yli kuusi miljoonaa euroa ja kovassa kasvussa. Yritys työllistää noin 50 henkeä ja uutta henkilöstöä palkataan tasaiseen tahtiin. Tekes on rahoittanut Mapvisionin tuotekehitystä useissa projekteissa.

”Tuotteemme on kuvamittaukseen perustuva mittausjärjestelmä, joka koostuu laitteistosta, mittausohjelmistosta sekä tulosten analysointi- ja visualisointiohjelmistoista’’, kertoo markkinointi- ja viestintäjohtaja Lasse Paakkola.

Lasse Paavolan mukaan yksi autoteollisuuden tuotannon megatrendeistä on mittaamisen siirtyminen laboratoriosta suoraan tuotantolinjalla tapahtuvaksi.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016