Ericsson 5G-testeihin – Qualcomm ja AT&T mukana

Verkkovalmistaja Ericsson aikoo tehdä kehitteillä oleviin 3GPP:n standardeihin perustuvia 5G New Radio (NR) -yhteensopivuustestejä siruvalmistaja Qualcommin ja teleoperaattori AT&T:n kanssa.  Testit tehdään Yhdysvalloissa millimetriradioaalloilla.

Ericsson tarkoituksena on tukea testeillä nopeampaa siirtymistä standardien mukaisen 5G NR -infrastruktuuriin ja -laitteisiin, kun 3GPP julkaisee ensimmäiset viralliset 5G-standardit.

Testit suoritetaan millimetriradioaalloilla (mmWave). Tällä pyritään edistämään 28 GHz:n ja 39 GHz:n taajuuksien kaupallista käyttöönottoa.

Testeillä myös esitellään uutta 5G NR mmWave -teknologiaa, joka käyttää korkeilla taajuuksilla toimivaa laajakaistaa tietoverkkojen kapasiteetin parantamiseksi. Täten voidaan saavuttaa monigigabittisiä sekuntinopeuksia.

Testeissä käytetään Qualcommin kehittämiä laiteprototyyppejä ja Ericssonin kehittämiä tukiasemaprototyyppejä, sekä AT&T:n spektriä, joilla simuloidaan tosielämän käyttötilanteita.

Testeissä käytetään 3GPP:n 5G NR Multiple-Input Multiple-Output (MIMO) -moniantenniratkaisuja, joiden avulla tuotetaan joustavasti ja luotettavasti mobiililaajayhteyksiä korkeammilla aallonpituuksilla takaamaan laitteiden yhteyksiä.

Testauksessa käytetään myös skaalautuvia, OFDM-pohjaisia aaltomuotoja ja uutta joustavaa rakennesuunnittelua, joista uusien 5G NR -standardien odotetaan muodostuvan. Testien on määrä alkaa Yhdysvalloissa vuoden 2017 toisella puoliskolla.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!