Intialaisyritys ostamassa suomalaiset kaapelisarjat

Intilainen kaapelisarjavalmistaja Motherson Sumi Systems on ostamassa suomalaisen kilpailijansa PKC Groupin. Kauppahinnaksi muodostuu toteutuessaa nyli 571 miljoonaa euroa.

Intilainen Motherson Sumi Systems Limited julkisti ostotarjouksen eilen. PKC Group Oyj:n hallitus suosittelee tarjouksen hyväksymistä. Yritykset ovat tehneet yhdistymissopimuksen, jonka mukaan ne sopivat yhdistävänsä MSSL:n ja PKC:n johdinsarjaliiketoiminnot.

Ostotarjouksessa PKC:n osakkeenomistajille tarjotaan 23,55 euron käteisvastiketta jokaista PKC:n osaketta kohden Kauppasumma olisi noin 571 miljoonan euroa. Intialaisyrityksen ostotarjous on ehdollinen asianmukaisten viranomaisten, kuten kilpailuviranomaisten, hyväksynnöille.

Kauppa toteutuu jos intialaisyritys saa määräysvaltaansa yhteensä yli 90 prosenttia PKC:n osakkeista ja ulkona olevista optio-oikeuksista. Yhtiöiden yhdistäminen luo tiedotteen mukaan uuden johtavan johdinsarjojen ja komponenttien toimittajan kuorma-autoihin ja muihin hyötyajoneuvoihin.

Eilen julkistetun pörssitiedotteen mukaan PKC Groupin tilikauden 2016 liikevaihdon arvioitiin olevan viime vuotta hieman pienempi eli noin 846 miljoonaa euroa. PKC myi viime vuoden lopulla osan kevyiden ajoneuvojen liiketoiminnastaan ja siihen liittyvät omaisuuserät Pohjois-Amerikassa. Konsernilla on muita tehtaita Brasiliassa, Kiinassa, Liettuassa, Meksikossa, Puolassa, Saksassa, Serbiassa, Suomessa, Virossa, Venäjällä sekä Yhdysvalloissa.

Kuvituskuva: PKC Group

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!