Kuvahaku tuli komponenttikauppaan

Komponenttien löytäminen komponenttikauppiaiden verkkosivuilta on työlästä, varsinkin tilanteessa, jossa haettavan tarkkaa tyyppikoodia ei ole tiedossa. Nyt Mouser on tuonut ensimmäisenä elektroniikan nettijakelijan sivustoonsa uuden tyyppisen valintaa helpottavan kuvahaun.

Komponenttien hakeminen suuresta tuotemäärästä ominaisuuksia tai datalehtien avulla on usein työlästä. Nyt Mouser Electronics on nyt lisännyt kauppaansa komponenttien kuvahaun. Sen avulla luvataan, että haetut komponentit löytyvät nopeammin ja helpommin yrityksen myymästä yli neljän miljoonasta tuotteesta yli 600 valmistajalta.

Kuvahaun ideana on, että suunnittelija rajaa ensiksi hakuaan sopivilla hakuparametreilla kohtuullisen kokoiseen hakumäärään, ja sen jälkeen oikea komponentti voi löytyä nopeimmin kuvan perusteella. Komponenttien kuvat löytyvät uuden hakutuloksista löytyvän ”Images” välilehden alta. Lisäksi tarjolla on ”Datasheets” välilehti, jossa löytyy hakuun sopivia datalehtiä.

Kuvahaku sopii hyvin esimerkiksi erilaisten elektronimekaanisten komponenttien, kuten esimerkiksi liittimien tunnistamiseen. Kun suunnilleen sopivalta näyttävän komponentin kuva on löytynyt, saa kuvaa klikkaamalla tarkemman kuvan sekä linkit kuvaa vastaaviin tuotteisiin.

Kilpailijoilla, kuten Farnellilla ja Digikeyllä, ei ole ainakaan vielä vastaavaa erillistä kuvahakua. Niiden verkkopalveluista saa toki hakuparametrien perustella pienillä kuvilla varustetun tuotelistauksen, mutta sen visuaalinen läpikäyminen on hitaampaa kuin tiiviin kuvakokoelman.

LISÄÄ: Mouser Electronicsin hakutoiminto (LINKKI) ja video kuvahaun toiminnasta (LINKKI, video).

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016