65 000 anturin Mesh-verkko IoT-sovelluksiin

Tanskalainen NeoCortec on kehittänyt ratkaisun, joilla päästäisiin eroon langattomiin mesh-verkkoihin liittyvistä rajoituksista. Yrityksen NeoMesh-tekniikan avulla verkkoratkaisuihin voidaan liittää erittäin laajojakin iot-anturiratkaisuja. Kortteja on tarjolla neljälle eri taajuusalueelle.

 NeoCortecin NeoMesh-tekniikka on skaalautuva ja virtapihi langaton verkkoratkais. Sen suunnittelussa on panostettu vahvasti käyttäjäystävällisyyteen ja nopeaan käyttöönottoon. Protokollapinon ansiosta yhdessä verkossa voi olla jopa 65 000 solmua tai anturia.

NeoCortecin NeoMesh-ratkaisussa mesh-tekniikka on viety vielä askeleen pidemmälle, sillä virrankulutusta, skaalautuvuutta ja turvallisuutta on lähestytty uusin tavoin.  Kun olet kiinnittänyt antennin ja kytkenyt pienen solmun päälle, protokollapino muodostaa automaattisesti ketterän verkon, jonka hallintaan ei tarvita erillistä hallintasolmua.

NeoMesh-verkkoprotokolla perustuu konseptiin, jossa verkon pieni hallintasolmu on korvattu autonomisilla, älykkäillä solmuilla. Solmut ovat yhteydessä toisiinsa muodostaen yhden suuren verkon, joka ei lakkaa toimimasta, vaikka se kasvaisi miten suureksi.

Patentoitu reititysmekanismi reitittää datan saumattomasti verkon läpi. Radioaaltojen tielle osuvat esteet, blokatut solmut tai pelkkä verkon sisällä liikkuminen eivät heikennä verkon suorituskykyä. Heikot kohdat verkon kattavuudessa voidaan korjata solmuja lisäämällä. Kun solmulla on oikea verkkotunnus, siitä tulee automaattisesti verkon osa.

Jokainen solmu pystyy lähettämään ja reitittämään dataa, ja 127 solmua yli 65 000 mahdollisesta voivat vastaanottaa dataa. NeoMesh-verkkoprotokollan ansiosta verkko ei tarvitse lainkaan erillistä hallintasolmua.  Se on korvattu älykkäillä solmuilla, jotka ovat yhteydessä toisiinsa muodostaen yhden ainoan autonomisen verkon.

NeoMesh-moduulit kuuluvat maailman pienimpiin (11 x 18 x 2,5 mm). Ne täyttävät CE- ja FCC-merkintöjen vaatimukset, ja ne on helppo integroida lopulliseen sovellukseen. Kortteja on saatavana on neljälle eri taajuudelle : 433 MHz, 868 MHz, 915 MHz ja 2,4 GHz.

LISÄÄ  NeoCortec

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016