Rakennusyhtiö otti virtuaalilasit käyttöön

Virtuaalitodellisuuden hyödyntäminen rakentamisessa laajenee. Rakennusyhtiö NCC on vienyt mallintamistyökalunsa tietokonenäyttöjen lisäksi Microsoftin HoloLens-laseille. Yritys uskoo, että VR-lasit avaavat uusia mahdollisuuksia rakentamismallien hyödyntämiseen.

Uusin kohde virtuaalitodellisuuden hyödyntämisessä on Fredriksbergin toimistotalon rakentaminen Helsingin Vallilaan. Vaikka talon rakentaminen on vasta alkanut niin talon voi nähdä jo nyt virtuaalisesti valmiina.

Rakenteilla olevan Fredriksbergin toimistotalon rakentamisessa käytetään VDC (Virtual Design and Construction) menetelmää. VDC on NCC:n mukaan osa rakennusalan digiloikkaa uuteen tekniikkaan.

”VDC sisältää paljon osa-alueita, joista tietomallintaminen on yksi. Kun mallit voidaan nyt viedä myös HoloLenseille, se avaa lisää uusia mahdollisuuksia mallien hyödyntämiseen. Näistä esimerkkeinä viranomaisyhteistyö, kaavakehitystyö sekä toiminta tilaajien ja loppukäyttäjien kanssa” kertoo NCC:n VCC:tä vetävä Maria Lennox.

LISÄÄ: Videoita kuinka NCC:llä kehitetään HoloLensien käyttömahdollisuuksia rakennusprojekteissa (LINKKI, Youtube)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi