Älyverkkoihin tarkkaa virranmittausta

Tehoelektroniikkayritys LEM esittelee  ART-sarjan Rogowski-virta-anturimalliston. Uutuussarjan avulla voidaan mitata yli 10000 AAC -virtoja tarkasti (Class Accuracy 0.5). ART-sarja täyttää IEC 61869 Class 0.5 -tarkkuuden ilman lisäkomponentteja.

Älykkäissä sähköverkoissa ja niiden osissa (esim. generaattorit, muuntoasemat ja sähkömittarit) edellyttävät entistä suuremman määrän virta-antureita. Niit tarvitaan erityisesti hajautettujen uusiutuvan energian järjestelmiin, energian varastointiratkaisuihin sekä tuotantoon ja kulutukseen liittyviin sovelluksiin.

Kehitys johtaa kohti valvomoiden automatisointia ja etävalvontaa sekä laitteiden välisten tietojen reaaliaikaista jakamista, joissa luotettava virranmittaus näyttelee tärkeää roolia. LEM:n uusi ART Series tarjoaa saman asennuksen helppouden kuin olemassa olevat avattavalla sydämellä varustetut muuntimet mutta sarjan mallit ovat ohuempia ja joustavampia.

Antureissa on vakiona sisäänrakennettu suoja, joka suojaa mittausta ulkoisten kenttien vaikutuksilta, parantaa tarkkuutta ja optimoi suorituskyvyn pienten virtojen mittauksissa.

Apertuurihalkaisijoiden vaihtoehdot ovat 50, 70, 125, 175, 200 & 300 mm – ART-mallit voidaan asentaa erittäin nopeasti mitattavan kaapelin ympärille. Kontaktia johtimeen ei välttämättä tarvita. ART-mallit takaavat erittäin hyvän turvallisuustason ja korkean isolointijännitteen (1000 V Cat III PD2 – reinforced).

ART-sarjan tuotteissa hyödynnetään “Perfect Loop” -kelakiinniketeknologiaa. Ratkaisu eliminoi epätarkkuuden joka liittyy kelan sisällä olevan virtajohtimen asennosta. Kotelo on nopeasti asennettavaa “Twist and Click” -tyyppiä. Käyttölämpötila-alue on -40 … +80ºC.

LEM:n ART-malleissa on mahdollisuus hyödyntää erityistä turvaindikaattoria, joka asetetaan erityisesti tätä tarkoitusta varten suunniteltuun koloon. Soveltuu käytettäväksi jopa suojausluokkaa IP67 edellyttävissä sovelluksissa. ART Series -sarjan virta-anturit ovat CE-merkittyjä ja täyttävät IEC 61869 -standardin ja yritys tarjoaa tuotteille viiden vuoden takuun.

LISÄÄ: LEM (linkki) ja jakelijat (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016