Innokas sai uuden pääomistajan

Terveysteknologia-alan sopimussuunnittelu- ja valmistuspalveluita tarjoava Innokas Medical saa uuden pääomistajan. Suomalainen perheyhtiö Serres on tullut oululaisyrityksen suurimmaksi omistajaksi. Tavoitteena on kasvattaa oululaisyrityksestä terveysteknologia-alan kansainvälinen toimija.

Leikkaussalien ja tehohoidon imujärjestelmiä sekä LVI-alan tuotteita valmistavan suomalaisen Serres Group konsernin emoyhtiö on osakkeiden ostamisen lisäksi sijoittanut yhtiöön neljä miljoonaa euroa.

”Innokas Medical saa tarvitsemansa rahoituksen lisäksi sitoutuneen omistajan, jonka ansiosta voimme keskittyä pitkäjänteiseen co-creation-strategiaan, sanoo Innokas Medicalin toimitusjohtaja Jouni Toijala sanoo.

Teknologioiden nopea kehittyminen ja digitalisaatio tekevät Toijalan mukaan tuotteiden ja palveluiden luomisen sekä ylläpidon yhä haastavammaksi.

Perinteisen sopimusvalmistuksen ja -suunnittelun sijasta yhdessä tekemistä korostava, tuotteen koko elinkaaren kattava kumppanuus nousee, ’’Serreksen globaali markkinatuntemus sekä 40 maata kattavat verkostot auttavat meitä tämän toteuttamisessa”, Toijala jatkaa.

Innokas Medicalin asiakkaat ovat terveysteknologia-alan yhtiöitä Suomessa ja Ruotsissa. Asiakkaita ovat esimerkiksi GE Healthcare, Orion Diagnostica, Elekta, Icare Finland ja Philips Healthcare

Innokas jatkaa Serres Group -konsernin itsenäisenä tytäryhtiönä.  Serreksen tavoitteena on kasvattaa Innokkaasta vuoteen 2020 mennessä yli 40 miljoonan euron liikevaihtoa tekevä menestyjä.

Tulevasta kasvusta merkittävä osa syntyy Innokkaan asiakkaiden kasvusta Yhdysvaltain ja Euroopan markkinoilla.

“Serres on kasvanut omassa segmentissään maailman toiseksi suurimmaksi toimijaksi ja konsernina haluamme hyödyntää osaamistamme laajemmin terveysteknologia-alalla”, Serres Groupin toimitusjohtaja Mika Hagberg sanoo.

TAUSTAA: Innokas Medical on Oulussa vuonna 1994 perustettu, noin 200 henkeä työllistävä suomalainen terveysteknologia-alan yritys. Vuosiliikevaihto on noin 20 miljoonaa euroa.  Innokas toimii kolmella paikkakunnalla: Oulun Kempeleessä, Helsingissä ja Tallinnassa.

Serres Group on Kauhajoella 1973 perustettu yritys, jonka suurin tytäryhtiö Serres Oy on tunnettu leikkaussalien ja tehohoidon imujärjestelmistä. Konsernin liikevaihto 30 miljoonaa euroa, henkilöstö noin 200, päätoimipaikkoina kotimaassa Kauhajoki, Saarijärvi sekä Espoo.

Kuva: Innokas Medical (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016