Merkittäviä edistysaskelia kohti 5G-verkkoja

Uuden sukupolven nopeammat langattomat verkot jalkautuvat kuluttajien käyttöön tänä vuonna, arvioi konsulttiyritys Deloitte selvityksessään. Vuoden aikana otetaan Deloitten mukaan ensimmäiset konkreettiset askeleet kohti seuraavan sukupolven langattomia 5G-verkkoja.

Konsulttiyritys Deloitten tuore TMT Predictions -tutkimus ennustaa, että 5G-verkkoteknologiat tulevat hiljalleen jo kuluttajakäyttöön. Yli 200 operaattoria aikoo globaalisti ottaa käyttöön LTE-Advanced ja yli 20 operaattoria LTE-Advanced Pro -teknologioita vuoden 2017 loppuun mennessä.

Syntymässä olevan 5G-standardin logo. Lähde: 3GPP

”5G-verkko on todellinen insinööritaidon näyte, mutta tekninen erinomaisuus ei kuitenkaan yksinään ole avain onneen, vaan verkkolaitevalmistajien, operaattorien ja palvelukehittäjien on tärkeää tehdä yhteistyötä ja siirtää innovoinnin fokus kuluttajiin ja käyttäjiin”, ehdottaa Deloitten teknologia, media ja telekommunikaatio -toimialasta vastaava osakas Jukka-Petteri Suortti.

Hyötyjen markkinointi on suorituskyvyn lisäksi tärkeää. ”Jotta 5G-verkko menestyy kaupallisesti, sen tarjoajien täytyy pystyä kertomaan kuluttajille ja verkon käyttäjille selkokielisesti niistä hyödyistä, joita 5G-verkon nopeampi tiedonsiirto, suurempi kapasiteetti ja lyhempi vasteaika mahdollistavat. Käyttäjien pitää ymmärtää, miksi heidän kannattaisi maksaa 5G-verkosta”, jatkaa Deloitte Digitalin Suomen vetäjä Mikko Räty .

TAUSTAA: Technology, Media & Telecommunications (TMT) Predictions on Deloitten globaali vuosittainen tutkimus, joka luotaa teknologia-, media- ja telekommunikaatioalan trendejä ja tulevaisuudennäkymiä. Se toteutettiin alkuvuodesta 2017 jo 16. kertaa. Tutkimus pohjautuu Deloitten toimialalla työskentelevien asiantuntijoiden sekä toimiala-analyytikkojen näkemyksiin, alan johtavien yritysten ylimmän johdon haastatteluihin sekä muuhun aineistoon. Tutkimukseen osallistui tuhansia alan vaikuttajia eri puolilta maailmaa.

LISÄÄ: 5G-aiheisia uutisia Uusiteknologia.fi-palvelussa  (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016