Video: Watson seulomaan tietoturvauhkia

IBM:n kehittämä tekoälyalusta Watson avittaa jo tietoturva-asiantuntijoita tunnistamaan ja seulomaan tietoturvauhkia. Watson for Cyber Security hyödyntää seulonnassa ja tunnistamisessa järjestelmän kognitiivisia kyvykkyyksiä sekä kielentunnistusta. Katso videolta miten tunnistus toimii.

IBM:n tekemien tutkimusten muk

Kuva: Tietoturvan valvontakeskus, IBM.

aan tietoturvatiimit käyvät läpi päivittäin keskimäärin reilut 200 000 tietoturvatapahtumaa. Vuodessa heiltä kuluu yli 20 000 tuntia hukkaan väärien hälytysten vuoksi.

Tietoturvaloukkausten määrän odotetaan  kaksinkertaistuvan seuraavien viiden vuoden aikana sekä säädösten tiukentuvan maailmanlaajuisesti. Silti IBM:n tekemän selvityksen mukaan vain seitsemän prosenttia tietoturva-asiantuntijoista hyödyntää vielä Watsonin tyylisiä kognitiivisia välineitä työssään, mutta määrän odotetaan kolminkertaistuvan seuraavien 2–3 vuoden aikana.

IBM on kartuttanut Watsonin osaamistaan reilulla miljoonalla tietoturvatutkimuksella ja uhkaselvityksellä. Sitä on koulittu niin tietoturvasta kuin tietoturva-alan ammattikielestä. Tulevaisuudessa tietorvan valvontakeskuksiin on myös puhetta ymmärtävä sähköinen apulainen. Samoja omianaisuuksia tuodaan myös osaksi asiakaspalvelua.

Watson for Cyber Securityn kognitiiviset teknologiat integroidaan osaksi uutta IBM Cognitive SOC-alustaa. Keskeisin sovellus on IBM QRadar Watson Advisor. Sen avulla tietoturvaongelman selvittämiseen kuluva aika saattaa lyhentyä viikoista ja päivistä muutamiin minuutteihin. Esimerkiksi laajojen materiaalien kuten blogien, verkkosivujen, tutkimusraporttien ja QRadarin tarjoaman datan, läpikäynti nopeutuu IBM mukaan selvästi.

Kuvat: IBM

LISÄÄ: IBM Watson for Cyber Security (LINKKI,video)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016