Liikkuvan kohteen 3D-tunnistus tuo turvaa

Belgialainen anturipiirien valmistaja Melexis on julkistanut liikkuvien kohteiden 3D-tunnistukseen sopivan piirisarjan sekä siihen liittyvän kehityspaketin.

Melexis liikkuvien kohteiden 3D-tunnistusratkaisu nopeuttaa valmistajan mukaan auto- ja turvallisuusratkaisujen Time-of-Flight (ToF) -näköjärjestelmien toteuttamista. Uusi 3D-piirisarja sopii autojen, valvonnan ja älykkäiden rakennuksien sekä teollisten sovelluksien kuten konenäkö, robotiikka ja tehdasautomaatio toteuttamiseen.

Melexisin piirisarja tuo yhteen 1/3 tuuman ToF kuva-anturin MLX75023 ja MLX75123 oheispiirin, joka ohjaa anturia ja valaistusyksikköä ja toimittaa dataa isäntäprosessorille. Piirisarja tukee QVGA-tason kuvaa ja lämpötila-alue on 40 – +105 °C.

MLX75023-anturi sietää auringonvalon, sillä sen vaimennuskyky ylettyy jopa 120 kiloluksiin. Piiri siirtää dataa antoon alle 1,5 millisekunnissa käsiteltäväksi ja mahdollistaa nopeidenkin liikkeiden tunnistamiseen.

MLX75123 ohjaussirulla on 12-bittinen rinnakkainen kameraliitäntä ja I2C-liitännät sekä neljä nopeaa analogia-digitaalimuunninta (ADC). Mukana on myös diagnostiikkaa ja tuki kohteen valinnalle ja kuvan käännölle

Melexis tarjoaa piirisarjastaan EVK75123 QVGA-kehityspaketin, joka sisältää neljä korttia, jossa yhdistyvät NXP:n i.MX6-monisuoritinkortti, anturi- ja valaistuskortti ja liitäntäkortti. Valaistusyksikössä on neljä VCSEL-laseria, joille valittavissa joko 60 tai laajempi 110 asteen katselukulma (FoV).

LISÄÄ: Melexis (LINKKI), tuotetieto (LINKKI, piirit) (LINKKI, kehityspaketti) ja jakelijat (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016