Sonera ja Nokia hakevat Oulusta 5G-sovelluksia

Sonera hakee Nokian ja paikallisen keskussairaalan tavoin Oulun 5GFW Hackathonista ensimmäisiä 5G-sovelluksia. Kesäkuussa järjestettävässsä tapahtumassa koodarit ja yritykset vauhdittavat sovellusten kehittämistä tulevaan verkkomaailmaan.

Tulevaisuudessa häämättävä 5G tuo mobiiliverkkoihin lyhyen viiveen, nykyisestä massiivisesti kasvavan nopeuden ja kapasiteetin sekä kyvyn yhdistää tuhansia laitteita verkkoon pienelläkin maantieteellisellä alueella.

”Haemme sovelluksia jotka hyödyntävät 5G:n mullistavia ominaisuuksia ja piirtävät eteemme kokemuksia, jollaisia emme ole mobiililaitteissamme ennen nähneet”, sanoo tuotteista ja palveluista vastaava johtaja Tommi Mattila Soneran teknologiayksiköstä.

Oulun 5GFWD Hackathon järjestettään 9.–11. kesäkuuta. Tapahtumassa myös Nokia lupaa avata ensi kertaa historiassa Oulun tehtaansa prosesseja ulkopuolisille.  Työkaluiksi osallistujille Nokia tarjoaa aidon 5G-yhteyden.

Sonera kertoi marraskuun 2016 lopussa tuovansa ensimmäiset 5G-palvelut Helsinkiin vuonna 2018.

Kuva: Viime vuotisen FGFW:n voittaja Jukka Viitanen, Kuva: 5GFWD

TAUSTAA: Hackathon – kova kisa hyvässä hengessä

Hackathon on yleensä 24–48 tunnin kisa, jossa eri alojen ihmisistä kootut tiimit ratkovat ja kilpailevat keskenään aitojen haasteiden parissa.

Yrityksille hackathon tuo nopeutta kehitystyöhön tuoreiden ideoimien muodossa mutta myös hyväksi havaitun väylän uusien työntekijöiden rekrytointiin. Tiimien jäsenille menestyminen hackathonissa tuo mainetta, tärkeitä uusia kontakteja ja mahdollisuuksia edistyä urallaan.

Oulun 5GFWD Hackathonin järjestelyistä vastaa Ultrahack, suomalainen uranuurtaja, joka on kunnostautunut Euroopan suurimman hackathonin perustajana.

LISÄÄ: 5GFWD (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016