RSA Conference 2017: Uusia yrityksiä kyberrikollisuutta vastaan

Amerikkalainen Cyber Threat Alliance (CTA) ilmoitti RSA Conference -tapahtumassa San Franciscossa, että Check Point Softwaresta ja Ciscosta on tullut liittoutuman  varsinaisia jäseniä. Samalla Valkoisen talon entinen tietoturvajohtaja Michael Daniel nimitettiin  CTA:n ensimmäiseksi puheenjohtajaksi.

Vuonna 2014 perustetun Cyber Threat Alliance (CTA) -liittouman tavoitteena on toimia yhdessä globaalien tietoturvauhkien nopeaksi kukistamiseksi. Voittoa tavoittelematon järjestö koostuu Check Pointista, Ciscosta, Fortinetistä, Intelistä, Palo Alto Networksista ja Symantecistä.

Perustajajäsenet ovat yhdessä kehittäneet automatisoidun tiedonjakamisympäristön, joka tuo uhkahavainnot kaikkien jäsenyritysten saataville. CTA-yhteistyön tähän mennessä merkittävimpiin saavutuksiin lukeutuu satoja miljoonien edestä lunnaita keränneen CryptoWall version 3 -kiristyshaittaohjelman koodin murtaminen.

Kuuden suuren tietoturvatoimijan liittouma merkitsee järjestön mukaan uutta aikakautta tietoturva-alalle. Yritykset lupaavat asettaa kilpailuasetelmansa sivuun yhteisen hyvän vuoksi ja jakavat uhkatietoa liittouman jäsenten kesken, jotta kunkin yrityksen asiakkaat ovat paremmin suojattuja.

Liittouma pyrkii edistämään kriittisten IT-infrastruktuurien ja tietojärjestelmien turvallisuutta, saatavuutta, eheyttä ja tehokkuutta.

RSA Conference -tapahtumassa ilmoitettiin myös, että Valkoisen talon entinen tietoturvajohtaja Michael Daniel on nimitetty CTA:n ensimmäiseksi puheenjohtajaksi.

LISÄÄ: CTA (LINKKI)

Kuvituskuva:  Check Point

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!