Nopea dataväylä Euroopan ja Aasian välille avautuu

Uusi dataväylä yhdistää Euroopan ja Kiinan Suomen ja Venäjän kautta. Merikaapelia Eurooppaan operoiva Cinia on tänään julkistanut sopimuksen verkkojensa yhdistämisestä Venäjän suurimpiin tietoliikenneyrityksiin kuuluvan TTK:n kanssa.

Sopimus yhdistää Venäjän suurimman valokuituverkon Cinian Northern Digital Highway -yhteyteen, joka tarjoaa suorimman reitin Keski-Euroopan verkkokeskittymistä Suomen ja Venäjän rajalle.

Tuore sopimus nostaa Euroopan ja Aasian maiden välisen TTK:n EurasiaHighway-yhteyden nopeutta ja luotettavuutta.  Yhteys antaa TTK:lle tilaisuuden monipuolistaa yhtiön olemassa olevia reitityksiä läntiseen Eurooppaan.

Cinian tavoitteena on laajentaa yhtiön kansainvälistä, optista infrastruktuuria. Se mahdollistaa reaaliaikaisten toimintojen kytkeytymisen Euroopassa ja Aasiassa. Se mahdollistaa konesalitoimijoille myös tilaisuuden hyödyntää Pohjolan viileää ilmastoa ja matalia energiahintoja.

Cinian Northern Digital Highway hyödyntää C-Lion1 -merikaapelia, joka on vuonna 2016 avattu suora reitti Suomen ja Saksan välillä. Datakaapeli pystyy välittämään dataa ennätykselliset 144 terabittiä sekunnissa. Se on kytketty suoraan Euroopan keskeisimpiin verkkosolmuihin, kuten Frankfurtissa sijaitsevaan maailman suurimpaan DE-CIX-solmuun.

Arkistokuva: Kuvassa ulkomaakauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakkka Cinian merikaapelin avajaisissa 20.5.2016.

Päivitetty 21.2.2016

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016