Koneohjauksiin tilaa säästävät painikkeet

Kosketusohjaus ei aina sovellu ohjauskeinoksi vaan tarvitaan painikkeita ja kytkimiä. Eaton on esitellyt uudet matalalinjaiset RMQ Flat Design -painikkeet ja merkkilamppukalusteet, joiden avulla ohjauspaneelin toteutus helpottuu.

Eatonin RMQ Flat Design -painikkeiden ja merkkivalojen tuoma tilansäästö on valmistajan mukaan erityisen merkittävää erillisillä käyttöterminaaleilla tai pienikokoisissa koneissa. Kytkimet ja vääntimet mahdollistavat ergonomisen yhteyden koneeseen ja varmistavat prosessien tehokkaan käytön.  Kaikki komponentit on mahdollista yhdistää hätäpysäytyslaitteisiin koneen turvallisen käytön takaamiseksi.

RMQ Flat Front -yksiköt käyttävät RMQ-AFX- kiinnityskonseptia, jossa on pyörimisenesto, joustava etäisyysväli ja suora syvyystason säätö. Laitteet on suunniteltu 22 tai 30 mm:n porausaukkoon.

Niistä on versiot, jossa on kieli- tai uramallinen pyörimisenesto tai ei lainkaan kieltä tai uraa. Laitteet myös mukautuvat automaattisesti kansilevyn paksuuteen ja liitinvalintoihin. Kalusteet ovat saatavilla IP69K-standardin pöly- ja kosteussuojauksella sekä kansainvälisillä hyväksynnöillä varustettuna.

Tuotevalikoimaan kuuluu painikkeita, merkkilamppuja, avainkäyttöisiä painikkeita, ohjainsauvoja, potentiometrejä sekä USB-/Ethernet liittimiä. Tarjolla on eri malleja, joka yhdistää kierto- ja painallustoiminnot.

Eatonin RMQ Flat Rear -komponentit mahdollistavat alle 30 mm:n asennussyvyyden. Samaa moniväristä LED- merkkilamppua (punaisia, vihreitä ja sinistä) voidaan käyttää ilmaisemaan esimerkiksi käyttötilaa, varoituksiksi tai selkeyttämään prosessin hallintaa.

Monivärisen LED-valokalusteen käyttö voi auttaa alentamaan hankintakustannuksia, koska asiakkaan ei tarvitse hankkia useita erivärisiä LED- valoelementtejä.

Eaton on myös laajentanut kompaktien RMQ all-in-one -ratkaisujen valikoimaa kiinteän kaapelin versioilla. Valmiiksi kaapeloituna ne vähentää kokoamisaikaa ja suunnittelukustannuksia. Valikoimaan kuuluvat hätäpysäytyspainikkeet, vääntökytkimet ja avainkytkimet. Ne ovat takaosastaan kokonaan suljettu IP65-luokituksen mukaisesti, jolloin ei erillistä koteloa välttämättä tarvita.

Valmiskaapelinpituudet 0,2m, 0,5m, 1m ja 3,5 m varustettuna M12A- tai M8- liittimellä.

LISÄÄ:  Eaton RMQ-tuotetieto  (LINKKI), Suomen Eaton (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

www.eaton.eu/rmqfamily