FTR Forum 2017: Uusi teknologia mahdollistaa menestyksen

Teknologian kehitys on teollisuuden muutoksen moottori. ’’Ne yritykset, jotka menestyvät tulevaisuudessa, ottavat uudet teknologiat haltuun.”, sanoo Lappeenrannan teknisen yliopiston  professori Timo Kärri. Hän on yksi toukokuussa järjestettävä FutureForum-tapahtuman puhuja.

’’Teknologian kehityksen tuoma muutos tulee koskemaan yritysten koko toimintaa,” sanoo professori Timo Kärri. Teknologian kehityksen tuoma muutos tulee hänen mukaansa koskemaan yritysten koko toimintaa.

Lappeenrannan teknillisen yliopiston professori Timo Kärri.

Tulevaisuuden teollisuus tulee olemaan erilaista kuin tämänhetkinen. Teollinen internet mahdollistaa reaaliaikaisen tiedon automaattisen hyödyntämisen johtamisessa eri tasoilla. Robotiikka ja automaatio mylläävät tuotannon uuteen järjestykseen. Yritysten ekosysteemit tuovat yhteen parhaat resurssit ja innovaatiot tehokkaasti ja tavoitteellisesti.

”Teknologian kehityksen tuoma muutos tulee koskemaan yritysten koko toimintaa, aina johtamisesta käytännön työhön. Se vaikuttaa organisointiin, osaamistarpeisiin, verkostoihin ja liiketoimintaan, muutamia mainitakseni. ”, sanoo Lappeenrannan teknillisen yliopiston professori Timo Kärri.

Kärrin mukaan Suomessa teollisuuden kehittämisen lähtökohdat ovat hyvät. Teknologiat ovat pitkälti jo olemassa, osin käytössäkin. Silti aikaa ei ole tuhlattavaksi. Muutos on tehtävä aktiivisella työllä ja vahvalla parhaaseen tietoon perustuvalla näkemyksellä.

FutureForum on uusi teollisuuden bisnestapahtuma Lappeenrannassa 16.–17.5. Se pureutuu teollisuuden ja teknologian tulevaan kehitykseen . FutureForumin pääpuhujana on esimerkiksi  Frost & Sullivanin Olivia Walker, jonka asiakkaita ovat Toyota, IBM ja Bosch.  Suomesta mukana ovat  tulevaisuudentutkija Risto Linturi ja Nokiassa aiemmin toiminut Anssi Vanjoki sekäkasvuyrittäjä Nelli Lähteenmäki.

Suomalaisten yritysten toimitus-, myynti- ja teknologiajohtajia ovat paikalla muun muassa Jari Collin Sonerasta, Kimmo Saarela Trelabista, Mikko Härkönen Valmetista ja Juha Kautto Outotecista.

Tapahtuman teemoina ovat IoT ja big data teollisuudessa, kiertotalous, teknologian vienti, tulevaisuuden teknologiat sekä muut tulevaisuuden megatrendit. Tapahtumassa on kohtaamisia varten kumppanialue ja Brella-verkostoitumisalue. Tapahtuman järjestää Expomark, joka on Suomen messujen tytäryhtiö.

LISÄÄ:  (LINKKI)

Kuva: Expomark

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016