Jollan käyttöjärjestelmä Kiinaan – myös Sonyn mobiililaitteisiin

Jolla julkisti Barcelonan mobiilimessuilla rakentavansa Sailfish-käyttöjärjestelmästä oman version Kiinan markkinoille. Vastaava projekti Venäjällä on jo pitkällä. Jolla kertoi Barcelonassa myös yhteistyöstään Sonyn kanssa Sailfish-käyttöjärjestelmän hyödyntämiseksi.

Jolla on antanut Sailfish China -yhteenliittymälle yksinoikeudellisen lisenssin Sailfish OS -käyttöjärjestelmälle Kiinassa. Tavoitteena on rakentaa Sailfish OS -pohjainen, itsenäinen ja räätälöity mobiilikäyttöjärjestelmä Kiinan markkinoille. muun muassa tietoturvallisille älypuhelimille, autoteollisuudelle, sekä TV-, IoT- ja älykelloympäristöihin.

Jolla on tuomassa Sailfish-käyttöjärjestelmästä virallisen version Sonyn Xperia-mobiililaitteisiin.

Sailfish China -yhteenliittymän tavoitteena on sijoittaa 250 miljoonaa dollaria ratkaisujen kehittämiseen Kiinassa.  Yhteenliittymän vetäjänä toimii Shan Li, yksi Kiinan johtavista yksityisistä riskisijoittajista. Shan Li on myös yksi Jolla alkuperäisiä sijoittajia.

“Olen seurannut Sailfish OS:n vahvaa kehittymistä läheltä ja samalla nähnyt monien kiinalaisten projektien epäonnistuvan. Uskon, että Sailfish OS on ainoa todellinen vaihtoehto näin suureen projektiin. Moni merkittävä kiinalainen yritys on jo erittäin kiinnostunut hankkeestamme”, Shan Li sanoo.

Venäjällä vastaava projekti on jo pitkällä, ja Sailfish OS -pohjainen käyttöjärjestelmä on otettu käyttöön yhteistyössä Jollan kanssa. ”Teknisesti Venäjän projektin perusta rakennettiin kuudessa kuukaudessa’’, vakuutta Jollan perustajaosakas ja hallituksen puheenjohtaja Antti Saarnio.

Kehittäjille tarkoitettu Jollan oma C-laite  saa korvaajan pina Sonyn Xperia-laitteesta.

Jolla kertoi Barcelonassa tukevansa myös Sonyn Open Device -ohjelmaa. Yrityksenlisensointiasiakkaat sekä yhteisöjäsenet saavat mahdollisuuden hyödyntää Sailfish OS -käyttöjärjestelmää Sonyn laitealustalla.

Jollan tavoitteena on julkistaa virallinen Sailfish OS -versio Sonyn Xperia -sarjan laitteille.

Ensimmäisenä on tulossa Xpreria X, jonka Sailfish OS -versio on nähtävänä Jollan Mobile World Congress 2017 -osastolla. Kehitysprojektin tavoitteena tarjota Sailfish OS -laite vuoden 2017 toisen neljänneksen loppuun mennessä. ’’Näin pääsemme tarjoamaan seuraajan Jollan C -laitteelle’’, kertoo Jollan toimitusjohtaja Sami Pienimäki.

Jollalla on toimipisteet Helsingissä, Tampereella ja Hongkongissa.

Päivitetty 28.2.2017

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!