Moottoripyörään sata IoT-anturia

Italialaisen Ducatin MotoGP-kilpamoottoripyörät viritetään huippukuntoon uusimman IoT-tekniikan ja Accenturen koneoppimisratkaisujen avulla. Ducatin kilparyhmä Corse tekee yhteistyötä Accenturen kanssa MotoGP-kilpapyörien testauksessa.

Italialaisen moottoripyörävalmistajan Ducatin kilpailujaos Corse ja Accenture kehittävät yhdessä älykästä testausratkaisua, joka hyödyntää esineiden internet- (IoT) ja tekoälyteknologioita.
Siinä hyödynnetään moottoripyörän jopa sadan IoT-anturin tuottamaa dataa sekä aiempaa testidataa.

Accenturen Dutacille toimittaman järjestelmä käyttöliittymä.

Niiden perusteella Ducatin kilpatiimin testausinsinöörit voivat simuloida ja arvioida moottoripyörän suorituskykyä eri olosuhteissa.Testausinsinöörit voivat tehdä visualisointityökaluilla (kuva) päätelmiä ja parannuksia, minkä ansiosta eri säädöistä saadaan kattavampaa dataa, vaikka testiajoja on vähemmän. Tämä säästää testauksessa aikaa, rahaa ja vaivaa.

”MotoGP-sarjassa on 18 kilparataa. Jotta saamme moottoripyöristämme kaikki tehot irti, meidän pitää testata niitä niin monessa kokoonpanossa ja skenaariossa kuin mahdollista”, toteaa Ducati Corsen johtaja Luigi Dall’Igna.

Tähän mennessä järjestelmä on analysoinut jo 4 000 kilpa-ajorataosuutta ja yli 30 erilaista kilpailuskenaariota. Ajotesteissä kerätään tietoja muun muassa moottorin ajoparametreista, nopeudesta, kierrosluvuista sekä renkaiden ja jarrujen lämpötilasta.

Käyttämällä Accenturen analytiikka- ja koneoppimistekniikoita insinöörit voivat optimoida moottoripyörän säädöt kutakin MotoGP-osakilpailua varten.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016