Puettavat GPS-paikantimet testiin

Oululainen Verkotan-yhtiö on kehittänyt yhdessä Polar Electron, Pulsen ja Oulun yliopiston sekä VTT:n kanssa uudenlaisen satelliittipaikantimien testaustekniikan. Kehitetylle mittaustavalle on haettu patenttia.

Uuden Over-the-Air GPS -kenttätestin avulla voidaan nopeasti käydä läpi esimerkiksi sporttikellojen ja muiden puettavien laitteiden GPS-paikannuksen suorituskyky. Paikannuslaitteiden suorituskykytestit ovat toistettavissa, mikä ei ole ollut aiemmin mahdollista. Yhdellä ajolla voit selvittää Verkotanin mukaan koko GPS- laitteen suorituskyvy, piirisarjan mekaniikka ja antenni.

Verkotan käyttää testeissä anatomista ihmisen kehomallia. Sen käsi ja kyynärvarsi ovat liikuteltavissa, joka mahdollistaa tarkan esityksen käyttäjän kehon, käden ja kyynärvarren tuottamista absorbtiosta, varjostuksesta ja sironnasta.

Nykyisin käytetyt GPS-kenttätestit kestävät Verkotan-yrityksen toimitusjohtaja Kari Komosen mukaan päiviä tai jopa viikkoja. ’’Nyt testitulokset ovat saatavilla yhdessä päivässä! Asiakkaamme säästävät T&K-kustannuksia ja tuotteet tulevat markkinoille nopeammin”, kehuu testausratkaisuja Komonen.

Uusi testausratkaisu on kehitetty osana Hilla-ohjelmaa, jonka avulla halutaan luoda uutta kansainvälisiä digitaalista liiketoimintaa. Verkotan-yhtiön projekti on ollut Hillan keihäänkärkiprojekti. Se kehitettiin valmiiksi tuotteeksi yhden vuoden aikana.

LISÄÄ: Verkotan Oy (LINKKI), GPS-testausprojekti (LINKKI) ja  Hilla-ohjelma (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016