SIM-kortti tuli älykelloon

Barcelonan mobiilimessuilla on esillä uusien kännykkämallien lisäksi älykelloja ja erilaisia lisälaitteita. Nokia kertoi ottavansa Withings-nimen sijaan terveyskelloissaan käyttöön Nokia-nimen. Huawei julkisti eilen älykellonsa, jossa on paikka SIM-kortille.

Huawein julkista Watch-2 ei muistuta nykyisiä älykelloja vaan hakee muotokielen perinteisistä rannekelloista.  Uutuutta pyörittää Qualcommin  Snapdragon Wear 2100 -prosessori. Kellosta on saatavissa SIM-kortti- tai integroitu eSIM-versio. Aiemmin Samsungilla on ollut e-SIM-malli ja suomalaisessa terveyskello Wergossa on ollut SIM-korttipaikka.

Käyttöliittymänä kellossa on uusi Android Wear 2.0. Kosketusnäyttö, älykäs äänentunnistin ja ääniohjaustoiminnot mahdollistavat nopeat toimintojen vaihdot. Android Pay -sovellus ja NFC-teknologia mahdollistavat myös maksamisen. Akkukestoksi sanotaan normaalikäytössä kaksi päivää 10 tuntia treenausta.

Huawei P10:ssä on Leican 2.0- tai Leica 2.0 Pro-kaksoiskamerat ja MIMO-antenniratkaisut.

Huawein uuden kellon käyttäjä pystyy vastaanottamaan viestejä tai soittamaan puheluja ilman älypuhelinta, sillä kellossa on sisäänrakennettu GPS-siru sekä radio-osa ja antennit 4G-, GPS-, Wi-Fi-, Bluetooth- ja NFC-yhteyksille.  VoLTE-tuki ja kaksoismikrofoniratkaisu puolestaan parantavat valmistajan mukaan puhelujen kuuluvuutta.

Uudessa mallissa on useita anturimittauksia. Kello mittaa muun muassa etäisyyden, matkan pituuden, nopeuden, sykkeen, sykkeen vaihteluvälin, kalorikulutuksen ja askeleet.  Mukana on erilaisia kunto-ohjelmia, esimerkiksi kello ohjaa käyttäjäänsä juoksemaan syketason mukaan.

Perusmallin lisäksi Huawei ja premium-brändi Porsche Design ovat laajentaneet Porsche Design Huawei Mate 9 -älypuhelimesta alkanutta yhteistyötään älykelloihin. Barcelonassa esillä oli jo ensimmäinen yhteisesti suunniteltu älykellomalli.

Huawei esitteli Barcelonassa myös uudet P10-kännykkämallit (kuva), joissa on Leican kehittämä uusi 2.0 -tai 2.0Pro-tuplakamera. Molemmissa uutuuksissa on nyt myös edessä Leican kanssa kehitetty kamera tehokkaammalla kuvaussensorilla ja laajemmalla aukolla.

Uutuuksissa on Kirin 960 -prosessori, uusi muistirakenne ja 4×4 LTE MIMO ja 2×2 Wi-Fi MIMO -moniantennijärjestelmä.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016