Suomalaispaikannin toimii kaikkialla – myös sisällä

Suomalainen paikannusteknologia nousee edelläkävijäksi uuden tuotelanseerauksen myötä. Tamperelainen Yepzon tuo ensimmäisenä maailmassa markkinoille turvalaitteen, joka yhdistää hälytystoiminnon, GPS-paikannusteknologian sekä langattoman Wifi-verkon sisäpaikannuksen.

Tamperelaisyrityksen Freedom-moduui yhdistää hälyttimen, GPS-paikannusteknologian sekä Wifi sisäpaikannuksen ensimmäisenä maailmassa.

– Wifi-sisäpaikannuksen ansiosta laitteen paikannustarkkuus on ensiluokkaa: kohteen sijainti voidaan määrittää niin ostoskeskuksen sisällä kuin maapallon toisella puolellakin, kertoo Yepzon perustaja Otto Linna.

Uutuutta voi käyttää kolmella tavalla: hälyttimenä, paikantimena hälyttimellä tai pelkkänä paikantimena. Yhdessä laitteen ja älypuhelimen avulla apua tarvitseva henkilö voidaan paikantaa sekunneissa.

Paikannusteknologia on yhä vahvemmin osana ihmisten arkea, ja erilaisten paikantimien suosio on viime aikoina kasvanut räjähdysmäisesti. Ajoneuvopaikannus on siirtynyt paljolti kännyköihin, mutta turvallisuusalueella on edelleen kasvuvaraa.

Vuonna 2013 toimintansa aloittanut tamperelainen Yepzon työllistää suoraan 9 työntekijää ja noin 20 tuotekehittäjää alihankkijayrityksissä. Yepzonin omistus on kokonaisuudessaan eurooppalainen ja pääosin suomalainen, ja se jakautuu eri aloilla vaikuttaville yksityissijoittajille.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016