Nämä teknologiat käyttöön – kahden vuoden sisään

Deloitten globaali Tech Trends 2017 -raportti tarkastelee seitsemää teknologian päätrendiä, jotka tulevat konsulttiyrityksen mukaan mullistamaan yritysten toimintaa seuraavan parin vuoden aikana. Hypetyksen seasta yritysten pitää vain löytää aidosti varteenotettavat ratkaisut.

Deloitten mukaan puolentoista tai kahden vuoden sisään koneäly, älykäs syväanalytiikka ja tehostettu ns. mixed reality -todellisuus ovat todennäköisimpiä käyttöön tulevia uusia teknologioita, jotka tulevat muuttamaan yritysten toimintoja.

”Moni näistä trendeistä vaikuttaa lopulta ihmisen käyttäytymiseen, joten asiakasymmärryksen rooli korostuu yhä enemmän”, sanoo Deloitte Digitalin Suomen johtaja Mikko Räty .

Uusista trendeistä tehostettu todellisuus eli mixed reality on lisätyn todellisuuden (augmented reality), esineiden internetin ja virtuaalitodellisuuden (virtual reality) yhdistelmä.

Tärkeimmät liiketoimintamaisemaa muuttavat trendit

Älykäs syväanalytiikka.Tietokonenäön ja hahmontunnistuksen edistyessä yritykset pystyvät etsimään järjestämättömän datan kätköistä muun muassa kuvia, ääntä, videota ja ”syvässä verkossa” olevaa tietoa. Nämä analytiikkatyökalut antavat yrityksille vahvoja strategisia ja operatiivisia oivalluksia teknologiavetoisen valaistumisen seuraavalla tasolla.

Pilvipalvelut. Palveluperusteiset ekosysteemit ovat yhä yleisempiä liike-elämässä ja ne vaativat avoimia ja ketteriä järjestelmiä. Tämä voi tarjota syyn vanhojen ydinjärjestelmien uudistamiselle. Pilvipalvelut uuden sukupolven toiminnanohjausjärjestelmistä räätälöityihin taustasovelluksiin voivat tehostaa yrityksen tietotekniikkaratkaisuja ja mahdollistaa liiketoiminnan innovaatioita ja kasvua.

Koneäly. Keinoäly ja koneoppiminen eivät pelkästään tuota näkemyksiä ja suosituksia, vaan myös täydentävät ja automatisoivat organisaatioissa yhä monimutkaisempia ydintehtäviä. Tämä muutos pitää sisällään kognitiivisen ja ennustavan analyysin sekä bottien ja robotiikan avulla toteutetun prosessiautomaation. Nämä toisiinsa liittyvät mutta erilliset alat toteuttavat koneälyn kokonaislupausta.

LISÄÄ: Deloitten Tech Trends 2017 -tutkimus (LINKKI, pdf)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016