Lohkoketjuteknologia odottaa soveltajiaan

Lohkoketjuteknologiasta on tullut parin viimeksi kuluneen vuoden aikana paljon hypetetty teknologia, jonka soveltamislupaukset ovat paljolti edelleen lunastamatta, arvioidaan VTT Petri Honkasen ammattikoreakoulu Arcadassa tekemässä raportissa.

Suurimmat panostukset lohkoketjuteknologiaan on Arcadan raportin mukaan tehty finanssisektorilla. Pyrkimykset hyödyntää lohkoketjuteknologiaa ulottuvat kuitenkin kauas muuallekin yhteiskuntaan.

Useimmat asiantuntija-arviot lohkoketjuteknologian sovellusten läpimurrosta ulottuvat viidestä kymmeneen vuoteen. Sovelluksia kehitetään esimerkiksi terveydenhuollon, koulutuksen, energiantuotannon- ja kaupan, tekijänoikeuksien, asiakashallinnan, asioiden internetin, logistiikan, media-alan ja jakamistalouden tarpeisiin.

Arcadan tutkimusraportissa on käsitelty kehittämiseen ja käyttöönottoon liittyvinä tekijöinä muun muassa patentointia, standardointia, regulaatiota ja valtioiden politiikkatoimenpiteitä.

Raportin  on  kirjoittanut  VTT  Petri  Honkanen  ja  ja  käsikirjoitusta ovat  kommentoineet dosentti, VTT Mats Nylund ja MSc. Magnus Westerlund. Arcada on Helsingissä sijaitseva ruotsin ja englanninkielinen ammattikorkeakoulu.

LISÄÄ: Lohkoketjuteknologian lupaus (LINKKI, pdf)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!