Rohde uudisti perusmittarinsa – uusi huippumalli

(Emebdded World, Nürnberg) Rohde & Schwarz esitteli eilen sulautetun tekniikan tapahtumassa kokonaan uuden perusmittareiden sarjan. Uudet mittauslaitteet voidaan yhdistää opetuskäytössä langattoman verkon avulla yhteen. Yritys esitteli myös kuuden gigahertsin laajennuksen huippuskooppeihinsa.

Rohde & Schwarz osti Hamegin runsas kymmenen vuotta sitten, mutta intergroi yrityksen itseensä vasta pari vuotta sitten. Nyt yritys uudistaa kokonaan perusmittareiden malliston, jossa ei juurikaan ole enää jälkeä Hamegista. Uuden Value Instruments -osuuden johtoon on nimitetty Bob Bluhm.

Uusi perusmittareiden mallisto sisältää oskilloskoopin RTB2000, jossa on kymmen tuuman kosketusohjattu värinäyttö, 10 meganäytteen muisti ja 10 bitin vertikaalierottelu.

Uudesta sarjasta on tarjolla on kaksi- tai nelikanavaiset mallit 70, 100, 200 ja 300 MHz:n versioina. Uutuusmalleissa on Rohden kehittämä oma ADC-muunnin.

Perustason oskilloskooppien lisäksi sarjassa on uusi spektrianalysaattori FPC1000 ja ohjelmoitava 66/100 watin teholähde NGE100.

Spektrianalysaattori FPC1000:n perusmalli kattaa taajuusalueen 5 kHz – 1 GHz, mutta aluetta voidaan laajentaa  aktivointikoodeilla kahteen tai jopa kolmeen gigahertsiin. Laajennus voidaan ostaa tarvittaessa ja on käytettävissä, kun aktivointikoodi on asennettu. Aktivoinnin jälkeen mittalaitetta ei tarvitse kalibroida.

Kaikki uudet laitteet voidaan liittää yhteen wlan-verkon kautta esimerkiksi teknisen alan luokkaopetuksessa (kuvassa). Tarjolla on myös sähköistä opetusmateriaalia. Laitteita voidaan ohjata Windows-pohjaisella InstrumentView- ja Android- ja Apple-kännyköissä toimivalla MobileView-ohjelmistolla. Tämä mahdollistaa uusia käyttö- ja opetusmenetelmiä.

Eilen Rohde julkisti perusmittareidensa lisäksi RTO2000-malliin kuuden gigahertsin laajennuksen ja useita testipaketteja esimerkiksi tehonkulutuksen ja väyläratkaisujen kuten USB-C-mittaamiseen. Tarjolle tuli myös huipputason mittapää,  1,5 aina yhdeksään gigahertsiin.

LISÄÄ: Rohde-Schwarz (LINKKI) ja tuotetiedot (LINKKI, value serie ) ja (LINKKI, RTO2000).

Päivitetty yksityiskohtia ja linkkejä.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016