Tämän piirin Intel halusi robottiautoihinsa

Puolijohdejätti Intel pohjustaa tuloaan robottiautojen tekniikkatoimittajaksi. Yritys kertoi ostavansa 12 miljardilla dollarilla israelilaisen Mobileyen kuvankäsittelypiirit ja -ohjelmistot. Muutama vuosi sitten yritys osti sulautettujen ohjelmistojen Wind River Systemsin.

Intelin Embedded World -messuosaston keskipisteenä on urheilullinen robottiauto. Yritys kertoi ostavansa israelilaisen Mobileyen piirit ja ohjelmistot.

Eilen alkanut sulautetun tekniikan Embedded World sähköistyi kun Intel ilmoitti maanantai-iltana tulevansa voimalla israelilaisyrityksen kanssa robottiautojen kamerajärjestelmiin.

Piirijätti ostaa israelilaisen Mobileyen, joka kehittää robottiautoihin tarvittavien visio-järjestelmien piirejä ja ohjelmistoja. Aloituskuvan EyeQ-piiri on autoihin, jossa robotiikka on vielä avustavaa.

Vuoteen 2020 mennessä yritys aikoo toteuttaa tasot 4-5 kattavan EyeQ5-piirin. Se toteutettaisiin 7 nm:n FinFET-teknologialla.

Odotukset robottiautojen elektroniikkaan olivat Nürnbergin sulautetun tekniikan messuilla laajemmin vahvoja. Ennusteiden mukaan 2030 mennessä olisi syntynyt uusi 70 miljardin dollarin markkinat.

Intel esittelee messuosastollaan uusimpia itsestään ajavien autojen tekniikoita (kuva), mutta myös muut alan toimijat ovat aktiivisia tapahtumassa. Esimerkiksi ranskalais-yhdysvaltalainen  Kalray. esitteelee Nürnbergin osastollaan robottiautoihin soveltuvaa MPPA-suoritinta. Siinä on 288 ohjelmoitavaa ydintä ja 128 ytimen tietoturvaosuus. Myös FPGA-valmistaja Xilinx on aktiivisena tapahtumassa tulevien robottiautojen ratkaisuksi.

Mobileyen videolla esitellään yrityksen kehittämiä kuvakäsittelypiirejä ja ohjelmistojen toimintaa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LISÄÄ: Intelin tiedote (LINKKI, pdf) ja videoesitys israelilaisen Mobileyen visiotekniikasta (LINKKI, Youtube)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016