Testauksen Uber tulee Suomeen – verkkotumalla enemmän

Oululainen entisten nokialaisten perustama Testilabs aikoo uudistaa elektroniikan ja tietoliikenteen testauspalveluiden liiketoimintamallit. Yritys syntyi kaksi vuotta sitten Tekesin ja Hilla-innovaatio-ohjelman yhteydessä.

Testilabsin muodostavat useat eri testausalan asiantuntijayritykset, jotka tuottavat varsinaiset testaus- ja analysointipalvelut. Yritys kokoaa elektronisten laitteiden ja ohjelmistojen testauspalveluita tarjoavat asiantuntijayritykset osaksi uudenlaista, verkostomaista liiketoimintamallia.

Testausyrityksen hallituksen puheenjohtajan Petri Pajarisen mukaan testauspalveluiden yhteinen myynti- ja markkinointikanava kehitettiin, jotta testausalan yritykset voivat yhdistää palvelutarjonnan suuremmiksi kokonaisuuksiksi.

Testauspalveluiden pääasiallinen asiakaskunta on telekommunikaatiossa, mutta testauspalveluiden tarjontaa on laajennettu terveysteknologian, autoteollisuuden sekä IoT-laitteiden pariin.

Mukana olevilla asiantuntijoilla on vahva Nokia-tausta, ja lähes kaikki mukana olevat testauslaboratoriot ovat aiemmin toimineet Nokian testilaboratorioina.

Asiakasyritykset voivat hyödyntää testauspalveluita esimerkiksi tuotteiden suunnittelussa, viranomaishyväksyntöjen vaatimissa sertifioinneissa ja laadunvarmistuksessa ennen myynnin aloittamista.

’’Voitaisiin sanoa, että tavoitteenamme on olla testausalan Uber, josta asiakas voi valita itselleen sopivimmat testauspalvelut’’, sanoo oululaisyrityksen hallituksen puheenjohtajan Petri Pajarinen.

Testilabsin asiakaskunta on kansainvälistä, ja markkinointi- ja myyntiorganisaatio toimii jo Euroopan lisäksi Pohjois-Amerikassa, Lähi-Idässä ja Aasiassa. Yritys esitteli toimintaansa muutama viikko sitten Barcelonan mobiilimessuilla.

Testauslaboratorioita on mukana Suomen lisäksi Iso-Britanniasta, Meksikosta ja Brasiliasta. Yhteistyöneuvottelut Keski-Euroopassa, Pohjois-Amerikassa sekä Aasiassa sijaitsevien testauslaboratorioiden kanssa ovat yhtiön mukaan parhaillaan käynnissä.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!