Minikoptereille rakennetaan osaamiskeskittymää

Pirkanmaalle ollaan rakentamassa pienkoptereiden eli Drone-laitteiden osaamiskeskittymää. Huhtikuussa Tampereen ammattikorkeakoulussa järjestetään myös Drone-osaaja-ohjelman aloitusseminaari. Taustalla on ESR-rahoitettu alkuvuodesta alkanut tutkimushanke.

Tampereen ammattikorkeakoulun (TAMK) Drone-osaaja -hankkeella halutaan koota kopteritoiminnasta kiinnostuneet yritykset, viranomaistahot ja oppilaitokset yhteen vahvistaakseen minikoptereihin liittyvää osaamista, verkostoja ja uutta liiketoimintaa. Myös Drone-alueen koulutusta tullaan toteuttamaan yritysten tarpeisiin.

Tähän mennessä näitä pienikokoisia kauko-ohjattavia koptereita on  hyödynnetty esimerkiksi maisemakuvaukseen ja kiinteistönvälitysfirmojen asuntomarkkinoinnissa. Myös viranomaiskäytössä koptereita on hyödynnetty.

’’Myös telakkatoiminnassa niitä voidaan käyttää laadunvarmistus- ja turvallisuustehtävissä. Voisiko laitteia hyödyntää vaikka sosiaali- ja terveysalalla tai logistiikka-alalla?’’, kysyy Drone-osaaja-hankkeen projektipäällikkö Joni Nieminen.

TAMKin koordinoimassa hankkeessa on partnerina TTY, jonka rooli painottuu pienkoptereiden hyödyntämistä helpottavan tutkimustiedon tuottamiseen. Hankkeen aloituseminaari järjestetään Tampereen ammattikorkeakoululla 26.4.2017.

LISÄÄ: TAMK:n Drone-osaaja-seminaari 26.4.2017 klo 12.00–12.15  (LINKKI, ohjelma) ja aiempia nelikopteri-uutisia Uusiteknologia.fissä (LINKKI).

Kuvituskuva: Nokia hyödyntää pienkoptereita jo tukiasemamittauksissa. Aihetta tutkitaan myös ammattikorkeakoulu Centriassa Ylivieskassa.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!