Nokia jakaa mobiiliverkot kahtia – Bell Labsin vetäjä johtokuntaan

Nokia jakaa nykyisen Mobile Networks -liiketoimintaryhmänsä kahteen erilliseen, mutta tiiviisti sidoksissa olevaan yksikköön: Mobile Networks keskittyy tuotteisiin ja ratkaisuihin, ja Global Services palveluihin. Samalla Nokia Bell Labsin teknologiajohtaja Marcus Weldon nousee yhtiön johtokuntaan.

Nykyinen Mobile Networks -liiketoimintaryhmänsä kahteen erilliseen, mutta tiiviisti sidoksissa olevaan yksikköön: Mobile Networks, joka keskittyy tuotteisiin ja ratkaisuihin, ja Global Services, joka keskittyy palveluihin.

Nokian teknologiajohtaja ja Bell Labsin vetäjä Marcus Weldon nousee Nokian johtokuntaan. Kuva Mobile World 2017 -tapahtumasta.

Lisäksi yhtiön Chief Innovation and Operating Officer (CIOO) -organisaatio jakautuu. Organisaation nykyiset operatiiviset toiminnot siirretään uuteen Chief Operating Officer (COO) -organisaatioon. Esimerkiksi innovointitoiminta siirretään Nokian teknologiajohtajan alaisuuteen ja uusien liiketoimintamahdollisuuksien hautomotoiminta siirtyy Nokian strategiajohtajan vastuulle.

”Näiden muutosten tavoitteena on vauhdittaa strategiamme toteuttamista”, sanoi Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri.

Nokian organisaatiomuutokset

Marc Rouanne, joka toimii tällä hetkellä innovaatio- ja operatiivisena johtajana, siirtyy Mobile Networks -liiketoimintaryhmän johtajaksi vastuualueinaan mobiilituotteet ja -ratkaisut mukaan lukien 4G, 5G, pilvipalvelut, piensolut ja muut kehittyneet mobiiliratkaisut. Rouanne jatkaa johtokunnan jäsenenä ja raportoi Surille.

Igor Leprince, joka vastaa nykyisin Global Services -yksiköstä, siirtyy johtamaan uutta Global Services -liiketoimintaryhmää, joka koostuu Mobile Networks -liiketoimintaryhmään tällä hetkellä kuuluvasta Services-organisaatiosta sekä läpi yhtiön kehitettävistä verkonhallintapalveluista. Leprincestä tulee uusi johtokunnan jäsen, ja hän raportoi Surille.

Monika Maurer, joka toimii nykyisin Fixed Networks -liiketoimintaryhmän operatiivisena johtajana ottaa vastaan koko yhtiön operatiivisen johtajan tehtävän vastaten Nokian toimintamallista, globaaleista toiminnoista (tuotanto ja toimitusketju), hankinnoista, kustannussäästö- ja muutosohjelmien toimeenpanosta, informaatioteknologiasta, kiinteistöistä ja laadun hallinnasta. Maurerista tulee uusi johtokunnan jäsen, ja hän raportoi Surille.

Marcus Weldon, joka on tällä hetkellä Nokia Bell Labsista vastaava johtaja ja yhtiön teknologiajohtaja, säilyttää nykyisen vastuualueensa. Weldonista tulee uusi johtokunnan jäsen, ja hän raportoi Surille.

Kathrin Buvacin vastuualue laajentuu strategiajohtajan tehtävien lisäksi kattamaan myös uusien liiketoimintamahdollisuuksien hautomotoiminnan. Markkinointijohtaja Barry French ottaa uusina alueina vastuulleen terveyden, turvallisuuden, tietoturvan ja ympäristön. Sekä Buvac että French pysyvät johtokunnan jäseninä ja raportoivat Surille.

Nokian johtokuntaan kuuluvat seuraavat huhtikuun alusta Rajeev Suri, Kristian Pullola, Monika Maurer, Basil Alwan, Bhaskar Gorti, Federico Guillén, Igor Leprince, Marc Rouanne, Ashish Chowdhary, Hans-Jürgen Bill, Kathrin Buvac, Barry French, Maria Varsellona ja Marcus Weldon.

Nokia kertoo myös, että koska Alcatel-Lucent-integraatio on suurelta osin saatu päätökseen, Mobile Networks -liiketoimintaryhmän nykyinen johtaja Samih Elhage on päättänyt jättää Nokian tavoitellakseen uusia haasteita.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016