Oululaisyritys sai kehitysrahaa – 3d-mittauksissa laseria tarkempi

Oululainen LCI-tekniikkaa karheusmittauksiin käyttävä FocalSpec saa 3,5 miljoonan euron rahoituksen kehitystyöhön ja yrityksen kasvattamiseen. Line Confocal Imaging (LCI) -tekniikka on yrityksen mukaan 3D-mittauksessa sekä laseria tarkempi ja monikäyttöisempi.

Laser on tällä hetkellä maailman käytetyin mittausteknologia laadunvalvonnassa, mutta. FocalSpec haastaa laserin aseman kehittämällään Line Confocal Imaging (LCI) -teknologialla. Yritys on saanut 3,5 miljoonan euron rahoituksen. Takana ovat VTT Ventures, Nordic Option, Veritas sekä joukko yksityissijoittajia Suomesta ja Kiinasta.

’’Rahoituksen avulla tulemme tuplaamaan henkilöstömme vuoden aikana ja onneksemme Oulussa on tuotekehityksen, -muotoilun ja tuotannon puolella erityisen osaavaa porukkaa”, kertoo FocalSpecin toimitusjohtaja Sauli Törmälä.

Yrityksen jopa yhden mikronin erojen havaitsemiseen kykenevän, kerralla 2048 pistettä mittaavan LCI-teknologian avulla tuotantolinjoilla kuvannetaan vaativimmatkin pinnat ja pinnanmuodot.  Kohteita ovat monikerroksisiin läpinäkyviin pintoihin saakka.

Kaapeleiden ja tasomaisten pintojen karheuden mittaaminen sekä valmistusprosessin tehokas laadunvalvonta on keskeistä modernissa valmistusprosessissa yhä useammalla teollisuuden alalla.

Yrityksen asiakaskuntaan kuuluvat täällä kulutus- ja mobiilielektroniikassa sekä muovi- ja lääketeollisuudessa, joissa kyky mitata kaikkia pintoja yhä tarkemmin on aikaisempaakin tärkeämpää.

Vuonna 2009 perustetulla oululaisyrityksellä on liiketoimintaa Euroopassa, Aasiassa ja Yhdysvalloissa.

LISÄÄ: Focalspecin teknologia (LINKKI).

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016