Uusi IoT- ja 5G-testauskeskittymä

Suomeen suunnitellaan maailmanluokan teollisen internetin ja 5G:n testauskeskittymää. Tavoitteena on kymmenien miljoonien eurojen liikevaihtoon tähtäävä toiminta.

Tietotekniikkaan ja tietoliikenteeseen on syntynyt Nokian ja muiden suurien toimijoiden yt-ratkaisujen aktivoimana muutaman vuoden aikana tuhansia uusia pk-yrityksiä.

Erityisesti teollisen internetin sovellukset ja nopea tiedonsiirto ovat globaalisti vahvasti kasvavia alueita, joihin suomalaisilla on osaamista.

Uusien tuotteiden kehittäminen näille tuotesektoreille on hyvin testausintensiivistä. Siksi Suomeen on syntymässä uusi hajautetun mallin SuperIoT Test Center, joka on avoin kaikille testauksen kanssa tekemissä oleville yrityksille.

”Suomessa on runsaasti hajallaan olevaa korkeatasoista testausosaamista. Sitä voidaan hyödyntää nykyistä huomattavasti enemmän myös kansainvälisillä markkinoilla,” toteaa hankkeen projektipäällikkö Tapio Koivukangas (kuvassa).

Uuden keskittymän kautta saataisiin testausviennin lisäksi nykyistä suurempi osa testaukseen käytetyistä rahavirroista jäämään Suomeen. Pelkästään Suomessa testauksen liikevaihto vuodessa on satoja miljoonia euroja.

Tarvetta testaamiselle on kasvavasti. Koivukankaan mukaan laitteet kytkeytyvät tulevaisuudessa toisiinsa aiempaa monimuotoisemmin, mikä edelleen korostaa testauksen merkitystä.

LISÄÄ: Internet of Things allianssi SuperIoT (LINKKI)