Robottiautoihin uusi ohjelmistoalusta

Boschin tytäryhtiö Etas integroi Lynxin virtuaalikoneen tulevien robottiautojen ohjelmistoalustaksi. Yritykset esittelivät yhteistyön tuloksia viime viikolla Nürnbergissä järjestetyssä Embedded World-näyttelyssä.

Sulautetun elektroniikan tapahtumassa Boschin Etas ja Lynx näyttivät, miten LynxSecure Application -virtuaalikone voidaan integroida autoteollisuus yleiseen Autosar-ympäristöön. Yritykset hakevat ohjelmistoalustalleen osuutta uuden sukupolven kommunikoivien ja autonomisten ajoneuvojen ratkaisuista.

Demolla haluttiin osoittaa, miten Autosar-ohjelmisto voidaan turvallisesti tuoda auton ohjausyksikköön (DC/VC ECU). Autosarin toiminta jatkui, vaikka virtuaalikoneen osat käynnistettiin uudelleen.

Etas tukee LynxSecure Separation Kerneliä autoteollisuuden markkinoille. Yritys tarjoaa myös valmistajille LynxSecurea RTA-BSW Autosar -versiota ja tytäryhtiönsä Escryptin sulautettua tietoturvaratkaisua.

LISÄÄ: Etas (LINKKI), Escrypt (LINKKI), Lynx Software (LINKKI) ja tiedote (LINKKI)