Uusia ominaisuuksia Linux-mikroon

Raymarine ja turkulainen Nextfour Solutions ovat sopineet brittiyrityksen veneilylaitteiden liittämisestä yhtiön Q-navigointijärjestelmään. Venevalmistaja Buster on jo ottanut kaikuluotainominaisuudet käyttöön venemikroissaan.

Raymarinen ja Nextfour Solutions julkistavat Oslon kansainvälisillä venemessuilla strategisen yhteistyösopimuksen veneilylaitteiden liittämisestä Nextfourin Q-navigointijärjestelmään. Linux-paneeli on on tuttu myös kotimaisista Buster-veneistä. Lisää yhteistyösopimuksia on Nextfourin mukaan tulossa.

Suomalainen venetietokone tuo IoT-konseptin  pienvenevalmistajien ulottuville.

’”Nykyteknologian mahdollistama navigointilaitteiden tuominen osaksi Q-alustaa on tärkeä askel tulevaisuuden Q-visiossamme’’, tiivistää suunnitteluyritys Nextfourin teknologiajohtaja Johan Wessberg.

Paneelimikron tuotekehitys ja valmistus tapahtuvat Turussa. Ensimmäinen Raymarinen tuote Q-laitteeseen on Chirp -teknologiaa hyödyntävä kalakaiku. Suomalainen venevalmistaja Buster on ottanut sen ensimmäisenä  käyttöön.

Turkulainen Nextfour kehittää vaativien olosuhteiden elektroniikkaa. Yritys on suunnitellut esimerkiksi liitäntälaitteen, joka yhdistää leikkaussalin eri välineet. Muita ovat pilvipohjainen instrumenttien seurantajärjestelmä ja modulaarinen Axis4- tuotekehitysalusta, jonka avulla prototyyppi voidaan rakentaa jopa muutamassa viikossa.

LISÄÄ: Nextfour (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!