Ohjelmoitava IoT-kehityskortti

Komponenttijakelija Arrow on esitellyt FPGA-kehityskortin esineiden internetin kytkentöjen toteuttamiseen. Kortilla on 11 x millin kokoinen Intel-Alteran FPGA-piiri, joka sisältää 8000 ohjelmoitavaa logiikkaelementtiä.

Arrowin uusi MAX1000 Maker Board -kortti voidaan asentaa suoraan mukautettuun sovellukseen tai integroituna erilliselle kortille. Kehittäjäkortin ytimessä on pienikokoinen (11x11mm) Intelin (Altera) MAX10 FPGA-piiri.

Uutuuspiiri sisältää integroidun flash-muistin, 1 Msps ja 12-bittisen AD-muuntimen analogiasignaaleille sekä 3.3 voltin teho-osan. Muita ominaisuuksia ovat sulautettu SRAM-muisti, DSP-lohkot, nopea käynnistys sekä sulautettava NIOS II -mikro-ohjain.

Kortti tarjoaa myös Arrowin USB-Blaster-tuen, jonka avulla logiikkaosuudet ovat ohjelmoitavissa suoraan PC:ltä ja debugattavissa maksuttomalla Intel Quartus Prime Lite -ohjelmistolla.

USB-Blaster voidaan myös integroida osaksi käyttäjän omaa piiriä tarvittaessa. MAX1000 käyttöteho voidaan ottaa viiden voltin USB-portin tai pinniliitännän kautta. Kortin DC/DC-muunnin ja integroitu kela generoivat 3.3 voltin syötön kortin käyttöön.

MEMS-oskillaattori tuottaa kellonpulssit FPGA-piirille ja USB-osuudelle. Kortin kolmiakselista MEMS-kiihtyvyysanturia voidaan puolestaan käyttää aseman ja liikkeen tunnistukseen.

Ulkoista SDRAM:ia voidaan käyttää sovellusdatan tallennukseen tai muistina NIOS II -prosessorille. NIOS II soft IP -ohjaimet tulee MAX1000:n mukana.

Kortilla olevia kahdeksaa lediä voidaan hyödyntää toimitilojen esittämiseen. Syötteitä voidaan tehdä kahdella painikkeella. Kaksirivinen liitin perustuu Arduino MKR -standardiin ja PMOD-liittimen kautta voidaan tuoda lisäkortteja ja antureita.

LISÄÄ: Arrow (LINKKI)