Uusia ideoita infrapunamoduulien hyödyntämiseen

Piirivalmistaja Panasonic ja Farnellin element14 -kehittäjäyhteisö etsivät uusia ideoita kadonneiden ihmisten löytämiseen. Panasonicin valmistamaa Grid-Eye-kameramoduulia hyödyntävässä projektissa on mukana brittien lisäksi saksalaisia tekniikan opiskelijoita.

Komponenttiosaajat ovat käynnistäneet Britannian ja Saksan teknisten koulujen kanssa ovat käynnistäneet yhteisen tutkimusprojektin. Siinä kehitetään Panasonicin Grid-EyeInfrapuna Array Sensor -kamera-anturille uusia sovellusohjelmistoja.

’’Olemme kiinnostuneet saada selville, mitä osallistuvat opiskelija keksivät tulevina kuukausina”, sanoo Farnell element14.com -kehittäjäyhteisön Dianne Kibbey.

Yhdistämällä yhtiön uusi IR-anturitekniikka langattoman Bluetooth järjestelmän ja ohjelmistojen kanssa ihmisten ja esineiden IR-havainnointiin yhdellä kortilla.

Panasonicin kameramoduulin avulla voidaan seurata liikkuvia ja liikkumattomia kohteita sekä mitata lämpötilaa ja tuottaa lämpökuvia eri yhteyksissä, jotka vaihtelevat kotitalouden ratkaisuista teollisuuden ja terveydenhuollon sovelluksiin.”

’’IoT-toteutukset eivät ole mahdollisia ilman anturien toimittamaa dataa – varsinkin infrapunasensorit – ja datan siirtoa pilvestä ja pilveen langattomilla moduuleilla’’, sanoo Panasonicin tuotepäällikkö Mubeen Abbas.

Panasonic tarjoaa projektiin kehityskortteja, jotta opiskelijat voivat rakentaa prototyyppejä ja luoda omia langattomien anturien IoT-sovelluksia. Se tukee kännyköitä, tablettitietokoneita ja suosittuja Arduino-kortteja.

LISÄÄ: Panasonic (LINKKI), Farnell element14 (LINKKI) ja aiempi Grid-Eye-uutinen 25.6.2016 (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016