IT Pro 2017: Tietoturva eristää IoT-laitteet

Esineiden internetin yleistyessä yritykset joutuvat jakamaan yritysverkot eri segmentteihin, arvioi eilen Ciscon IT-asiantuntija Risto Eerola Helsingissä IT Pro -tapahtumassa. Teollisuuden Advanced Engineering -osuuden kanssa järjestetty IT Pro päättyy tänään.

IoT-aikana yritysverkot jaetaan useisiin eri tarkoituksiin varattuihin osuuksiin. Näin normaalit toimistolaitteet ja IoT-laitteet pidetään verkossa erillä toisistaan. Kun IoT-laitteita lisätään, halutaan laitteiden liittyvän automaattisesti oikeisiin virtuaalisiin verkkosegmentteihin.

Tietoverkkojen konfiguroinnin hallinta pitääkin Eerolan mukaan automatisoida, koska tällä hetkellä yritysten verkkojen ylläpidosta suurin osa menee olemassa olevan verkkojärjestelmän asetusten ylläpitoon, eikä aikaa jää tarpeeksi muutosten hallintaan.

Arviolta kahdeksankymmentä prosenttia tyypillisen verkon asetuksista olisi helposti automatisoitavissa sopivilla työkaluilla.

Jotta verkko osaisi avata kullekin IoT-laitteelle sen tarvitsemat palvelut, pitää IoT-laitteen osaa kertoa verkolle, mitä se tarvitsee.  Cisco Systemsin ehdotus on kuvattu Manufacturer Usage Description Framework standardiehdotuksessa.

IT Pro -tapahtuma jatkuu vielä tänään, 30.3. torstaina Helsingin Messukeskuksessa. Samassa yhteydessä järjestetään myös teollisuuden teknologioihin keskittynyt Advanced Engineering.

Lisää IT Pro-messujen uutuuksia löydät täältä (LINKKI). Tapahtumassa ovat esillä esimerkiksi Panasonic kestotietokoneillaan, Eaton UPS ja it-keskusten valvonta-ohjelmistoillaan ja Aerion Solutions IoT-alustallaan, joka tukee Sigfox-anturiverkkoja.

Lisää: IT Pro 2017 (LINKKI) ja Advanced Engineering 2017 (LINKKI).

Kuva: Tomi Engdahl

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!