Digitalisaatio tuo apua kaivoksiin

Kaivostoiminnan tuottavuutta ja turvallisuutta parannetaan prosessien lisäksi yhä vahvemmin automaation ja digitalisaation keinoin. Kaivoksen toimintaa voidaan seurata ja parantaa älykkäillä palveluilla, dataa hyödyntäen, arvioi kaivoslaitteita valmistavan Sandvik Miningin johtaja Mats Eriksson.

Kaivosteollisuudessa uusia esiintymiä löydetään entistä harvemmin, ja uusien esiintymien ja hyödyntäminen on yhä haastavampaa. Myös ympäristövaikutusten minimointi on toiminnan jatkumisen kannalta kaivosteollisuudelle entistä tärkeämpää.

Kaivostekniikan kehitystavoitteet kohdistuvat esimerkiksi vaihtoehtoisten energialähteiden käytön lisäämiseen sekä ympäristöystävällisempien ja energiatehokkaampien tuotantotapojen kehittämiseen digitalisaation avulla. Etäohjaus ja uudet analusointitekniikat ovat jo käytössä.

’’Kaivosten digitalisoituessa verkkoon kytketyt laitteet, tuotteet ja muut hyödykkeet tuottavat valtavasti dataa’’, kirjoittaa Sandvik Miningin johtaja Mats Eriksson Teknologiateollisuuden toimitusjohtajablogissa.

Teollinen internet on jo käytössä. Myös kaivoksen toiminnan seuranta helpottuu ja nopeutuu, kun laitteita pystytään seuraamaan kokonaisvaltaisesti ja reaaliaikaisesti.

LISÄÄ: Blogi (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016