Huaweilla yli 300 henkilöä Suomessa – kaksi tutkimuskeskusta

Huawei yli kaksinkertaisti liikevaihtonsa viime vuonna Suomessa. Yrityksellä on Suomessa jo kaksi tutkimuskeskusta ja 316 työntekijää. Suomen liikevaihto oli 200,7 miljoonaa euroa ja koko konsernin 71,38 miljardia euroa.

Suomessa Huawein tutkimus- ja tuotekehitys keskittyy päätelaitteiden käyttöliittymäsuunnitteluun ja muotoiluun. Helsingin yksikössä keskitytään lisäksi 4G- ja 5G-antennitutkimukseen, simulointiin sekä matkapuhelinten lämpösuunniteluun ja luotettavuuteen.

Tampereen yksikkö laajensi tutkimusta kamera- ja kuvantamisalgoritmeihin. Väkeä oli vuoden 2016 loppuun mennessä Suomessa kaikkiaan 316 henkeä. Henkilömäärää kasvatti erityisesti tutkimus- ja tuotekehitysyksikön avaaminen Tampereelle elokuussa 2016.

Suomalaislaulaja Jenni Vartiainen on mukana  Huawein P10- puhelimen kansainvälisessä markkinointikampanjassa.  P9-puhelimen myyntiä kirittivät aiemmin Scarlett Johansson ja Henry Cavill.

Vuonna 2016 Huawein matkapuhelimien ja muiden kannettavien päätelaitteiden myynti kasvoi Suomessa 103 prosenttia edellisvuodesta. Vuoden viimeisellä neljänneksellä Huawei nousi Suomen eniten myydyimmäksi älypuhelinvalmistajaksi.

Viime vuonna Huawei sai valmiiksi 4G-laajakaistaverkon rakentamisen Suomen Yhteisverkoille, joka on DNA:n ja Telian omistama yhteisverkko. Itä- ja Pohjois-Suomen kattavan hankkeen ansiosta erityisesti syrjäseutujen tietoliikenneyhteydet nopeutuivat monikymmenkertaisiksi.

Koko Huawei-konserni on julkistanut myös tuloksensa viime vuodelta. Yhtiön kaikki kolme liiketoimintayksikköä – Carrier, Enterprise ja Consumer – kasvoivat tasaisesti. Yhteensä yhtiön liikevaihto oli 71,38 miljardia euroa eli 75,1 miljardia dollaria. Kasvua vuoteen 2015 nähden oli 32 prosenttia.

Nettovoitto oli 5,08 miljardia euroa (5,3 miljardia dollaria), tämä on 0,4 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna. Huawein investoinnit tutkimus- ja tuotekehitykseen nousivat 10,5 miljardiin euroon (11 miljardia dollaria).

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016